Dodaj do ulubionych

zastoje w piersiach a Cerazette ?

28.03.11, 11:53
o tych tabsach tu sporo wątków ale takiego z zastojami nie znalazłam
otóż:
KP drugie dziecko już 5 miesiąc ,
gin przepisał mi Cerazette jako lepsze od Azali
nigdy nie miałam zastojów w piersiach
teraz po 10 dniach brania poza mega okresem mam piersi twarde jak kamienie
a właściwie jedną druga trochę
Dziecko wiadomo najlepszy laktator:)
bo odciągaczem nie mogę prawie nic odciągnąć
piersi namaczam w gorącej wodzie , masaże prysznicem itp.
dziecko przystawiam często pomaga na chwile, pierś to boląca nieco mięknie ale nadal pod skórą czuję kamienie
poza tym pierś boli i przy piciu prze dziecko strasznie kłuje mnie pod brodawką
dziecko już się wkurza że tak mu cały czas ta jedną pierś podtykam, pluje nią jakby nic nie mógł wyciągać i płacze na niej mimo iż jak ścisnę to mleko jeszcze leci
po dostawieniu do drogiej pije długo i chętnie zadowolone
to już trwa dwa dni

pytanie jak w tytule:
któraś tak miała?

bo nie podoba mi się to
wiążę to z Cerazette bo nic innego nie przychodzi mi do głowy, tym bardziej, ze poprzednie karmiłam 21 m-cy i tylko oraz miałam twarde piersi od nadmiaru mleka jak młoda w 3 m-cu spala cięgiem 7 h zamiast jadać co 2-3h jak zwykle)
(staniki mam dobrze dopasowane, głównie bawełniane)
Czy to może być od tych tabletek?

Czy ktoś ma podobny problem
gin kazał na razie nie odstawiać poczekać jeszcze 2-3 dni i zobaczmy co będzie dalej
Obserwuj wątek
    • malwina.okrzesik Re: zastoje w piersiach a Cerazette ? 30.03.11, 12:37
      nic mi nie wiadomo, aby pigułki jednoskładnikowe mialy wplyw na zastoje pokarmu.
      Problemy z obrzemieniem piersi wiązałabym raczej z Pani samopoczuciem, "mega okresem" :-) . Piersi są wtedy bardziej wrażliwe, bolesne i blokowany jest wyplyw mleka. Niech Pani dużo odpoczywa, ciepłe okłady na pierś jak najbardziej, powinno samo minąć. I oczywiście zachęcać malucha do opróżniania bolącej piersi.
      • yo_anka Re: zastoje w piersiach a Cerazette ? 30.03.11, 23:03
        dziękuję
        po konsultacji tel. z gin który kazał jednak odstawić przeszło: i mega okres, i zastoje :)
        we wtorek mam u niego wizytę to jak się więcej czegoś dowiem to dam znać;
        czy to może mieć związek, czy raczej wpływ psychologiczny - blokada mego ciała na hormony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka