panna.w.drodze 12.11.11, 20:01 dziś o 1 w nocy ;) córa zajada co ok.3godziny, podpowiedzcie mi ile to może być ml? nie to żebym miała obawy że je zabyt mało (przybiera, jest pogodna, nie mam problemu z brodawkami), tak z ciekawości pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1matka-polka Re: 107 łyków 12.11.11, 20:15 Ja obstawiam tysiącpincet stodziwincet.... A jest jakaś nagroda? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: 107 łyków 12.11.11, 20:26 tak, dla Ciebie młotek, abyś miała coś pod ręką i nie szukała ściany gdy siedzisz przy kompie Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: 107 łyków 13.11.11, 04:41 pierwsze dziecko, prawda? :) tez mi sie kiedys zdarzylo policzyc... ale nie pamietam co mi z tego wyszlo... jak zadowolone, zsikane, zkupane i rosnie - to je wystarczajaco... powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: 107 łyków 13.11.11, 19:51 tak myślałam że ok 1,5/2 ml w tym małym dziobku się mieści ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siu-lka Re: 107 łyków 13.11.11, 13:47 Ślicznie :) nie mam pojęcia ile to ml. Ale też kiedyś liczyłam żeby nie zasnąć na siedząco i nie upuścić karmionego dziecia. Potem z ratunkiem przyszedł telefon z internetem :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: 107 łyków 13.11.11, 19:49 no właśnie u mnie to samo, liczyłam bo dosłownie padałam na twarz :) a że odgłos połykania niósł się że hej ... przy 70 zwolniła, przy 90 była przerwa na oddech i sapnięcia ;) potem to już raczej z rozpędu zasuwała ;) mały żarłoczek Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: 107 łyków 13.11.11, 20:22 Nie padaj na twarz, tylko połóż się z nią do łóżka i karm i spij :) I Ty będziesz wyspana i dziecko najedzone - dwie pieczenie przy jednym ogniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
siu-lka Re: 107 łyków 13.11.11, 20:54 Tylko najpierw sprawdź co dzieć na to. My śpimy razem, ale jak karmię to staram się nie spać, bo synek często się krztusi. Gdy zasypia w czasie jedzenia to ssie dalej, ale zapomina już chyba o łykaniu. I dzieje się tak tylko w czasie nocnych karmień na leżąco. Ale wysypiamy się oboje o wiele lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: 107 łyków 15.11.11, 18:07 śpimy wszyscy razem :) na leżąco karmię nad ranem, o 1 i 3 lub 4 wstaję i karmię na siedząco, bo muszę ją odbić, ddzięki temu wcale mi nie ulewa próbowałam 3x w nocy na leżąco ale wypada jej sutek i się denerwuje, no i to ulewanie się pojawiło chyba jeszcze trochę potrzebuje czasu, tym bardziej że mi Panna ssać nie chciała i była z tym walka, więc w tym temacie nie wymagam od niej zbyt wiele ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Re: 107 łyków 16.11.11, 07:25 ja tez wczoraj i dzis liczyłam ale tylko przy jednym karmieniu nocnym kiedy byłam bardziej przytomna :-) naliczyłam wczoraj 130! tez jestem ciekaa ale moja łyka co 1 lub co 2 pociuągnięcia zpiersi więc chybna nie dojdziemy ile to ml, raz łyknie z pół ml raz max 1 .. tak sądzę :-). Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: 107 łyków 16.11.11, 16:16 moja czasami w dzień ciągnie 2x i dopiero połyka, wydaje mi się że nie zbiera jej się na łyk :) a na łyczki się nie rozdrabnia ;) w nocy to zasuwa jak szalona :ciąg i łyk, potem jest umordowana i grzecznie zasypia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaetchen Re: 107 łyków 18.11.11, 23:42 Obstawiam 100 do max 120ml. O ile dziobek pomieści więcej ml, o tyle żołądek już nie koniecznie u takiego malucha:) Odpowiedz Link Zgłoś