27.03.12, 09:52
moja córka ma 10 miesięcy i nie chce pić ani z butelki ani z kubeczka jest bez smoczkowa jest tylko na piersi jak ja przekonać do innych płynów niż pierś kiedy wasze pociechy przekonały się do kubeczka ,butelki u nas nauka juz trwa 5 miesięcy i nic
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: problem 27.03.12, 12:46
      Do kubka (zwykłego, najnormalniejszego kubka/szklanki) to tak po roku, ale pić moje dzieci umiały z kubka już wcześnie (pić jak pić, kilka łyków wziąć ;))
      Butelki nigdy nie uczyłam - po co?
      Bidon ze słomką dłuższy czas był w użyciu - do picia wody (tak może od 8-9msca zaczęłam proponować)
    • mrs.t Re: problem 27.03.12, 13:40
      no ale przeciez pije, z piersi, bardzo dobrze, najzdrowsza popitka poki co.
      wode proponowac, z kubeczka przy posilku
      na poczatek pare kropel

moj zalapal z filizanki jak do kawy - tzn chodzi o ksztalt, scianki pod katem (mzna tez z kubeczka Doidy ) jak mial na pewno ok roczku , ale wieksze ilosci to jeszcze pozniej
      pil tez z "kapka" czyli kubeczka bez zaworka

slomke zalapal jak chyba mial z poltora roku albo 2 lata
      butelki chyba do dzis by nie wiedzial co z tym robic ani z kubka "niekapka" z zaworkiem

na poczatek jw, wkropl kilka kropel swojego mleka, i przede wszystkim, nie martw sie!
    • mika_p Re: problem 27.03.12, 20:57
      A interesuje się twoimi "zabawkami"? Może poudawaj, ze pijesz z butelki z dziobkiem, potem zostaw ją raz i drugi w zasięgu rąk dziecka. Jeszcze jak spróbujesz odebrac, to jest duże prawdopodobieństwo, że zwiększysz atrakcyjność. A potem pewnie trafi do buzi :)
    • maff1 Re: problem 28.03.12, 00:30
      to ja dodam - nie przymuszaj, nie namawiaj... bo opór wzrasta wraz z ciśnieniem
      proponuj... ale tak od niechcenia.
    • polucha123 Re: problem 03.04.12, 13:26
      Dorota Postaremczak (położna), Ewa Masełkowska-Stępnik (konsultant laktacyjny), Beata Ślebzak-Cebula (doradca żywieniowy) i Małgorzata Gierada-Radoń (położna) będą na pewno ekspertami Instytutu Babyradio.pl podczas pierwszego spotkania online dotyczącego żywienia noworodków i niemowlaków.

Już w przyszłą środę, 11 kwietnia, o godzinie 12:00!
      Żeby w nim uczestniczyć wystarczy się zarejestrować na stronie Instytutu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka