Dodaj do ulubionych

Ból piersi

16.05.12, 10:49
Witam, od wczoraj boli mnie pierś. Karmiłam tą piersią synka ok 2-3 h wcześniej i zaczeło boleć tak jakbym miała bardzo dużo pokarmu i pierś zrobiła się twarda. Przystawiłam małego ale właściwie ulgi nie poczułam. Nie jest to ból, który odczuwam cały czas, boli gdy dotykam, podnosze rekę do góry, ból jest umiejscowiony na zewnętrznej stronie piersi i sięga az pod pachę. Brodawka nie boli i podczas ssania tez nie boli. Próbowałam laktatorem odciągnąć ale mało co poleciało( wczesniej jak miałam podobną sytuację to odciągnięcie mleka pomagało).Wczoraj wzięłam ciepłą kąpiel, pomasowałam pierś, w nocy karmiłam kilka razy a ból nadal jest. Czy oprócz przystawiania małego do piersi pozostaje mi tylko przykładanie liści kapusty?
Obserwuj wątek
    • klara_bella Re: Ból piersi 16.05.12, 13:23
      Prawdopodobnie nabawilaś sie zapalenia piersi, dzieciątko za mało ściąga pokarmu i zapchały się kanaliki - miałam niedawno to samo i bardzo pomogły mi przykładane liści kapusty i gorące kompresy.
      Powodzenia i życzę szybkiej ulgi w bólu.
    • malwina.okrzesik Re: Ból piersi 16.05.12, 13:38
      warto przystawić dziecko w pozycji "spod pachy"- lepiej opróżni bolący fragment
      po karmieniu zimne okłady na bolące miejsca
      nawet jak kłopoty miną, pierś w której był zastój lub zapalenie piersi może być wrażliwa nawet 1-2 tygodnie
      • anielka05 Re: Ból piersi 16.05.12, 13:59
        Dziękuję bardzo za odpowiedz, spróbuje przystawić synka w takiej pozycji ale dopiero podczas snu ( wtedy jest mu wszystko jedno), próbowałam w dzień ale nie chciał się przyssać. Mam nadzieję, że pomoże bo zrobiły sie zgrubienia:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka