Dodaj do ulubionych

zmiejszyc ilość

26.09.12, 08:53
Witam serdecznie.Niedługo wracam do pracy na cały etat.Syn ma 6 msc.Karmiłam go do tej pory tylko piersią -pokarmu mam aż pod dostatkiem.Ale teraz muszę cos zrobić zeby tego pokarmu nie mieć az tyle bo nie wytrzymam w pracy 8 godzin z pełnymi piersiami.Co zrobić? NORMALNIE SIĘ BOJE!
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: zmiejszyc ilość 26.09.12, 09:25
      Po pierwsze - KIEDY dokładnie wracasz do pracy i ile syn wtedy będzie miał.
      Po drugie - wiesz, że przysługuje Ci przerwa na karmienie, a nawet dwie po 30 minut, możesz sobie dzięki temu skrócić czas pracy o godzinę.
      Po trzecie - piersi dostosują się do nowego systemu karmień szybciej niż myślisz :)
    • amelia00 Re: zmiejszyc ilość 26.09.12, 10:41
      pani z poradni laktacyjenj doradzala picie naparu z szałwii lub mięty
      • mal-sia Re: zmiejszyc ilość 26.09.12, 11:26
        w listopadzie.syn bedzie miał7msc.
    • malwina.okrzesik Re: zmiejszyc ilość 26.09.12, 13:48
      Częste ssanie piersi pobudza produkcje mleka, więc aby zmniejszyć produkcje mleka warto wydłużać przerwy między karmieniami. Po powrocie do pracy potrzeba trochę czasu, aby piersi przyzwyczaiły się do zmniejszonego zapotrzebowania, więc może być konieczne krótkie odciąganie. Zimne okłady na piersi pomagają zmniejszyć uczucie napięcia.
    • matka_karmiaca Re: zmiejszyc ilość 26.09.12, 17:46
      Na kilka tygodni przed rozpoczęciem pracy staraj się wydłużać przerwy między karmieniami w godzinach, kiedy będziesz w pracy, żeby piersi już zaczęły się przyzwyczajać, że w tych godzinach nie ma produkcji.
      • madziulaz Re: zmiejszyc ilość 26.09.12, 23:08
        jestem w podobnej sytuacji, wracam do pracy w polowie lub pod koniec pazdziernika ( wtedy bedzie mial 7 mies- do tej pory KP na żądanie)
        w godzinach kiedy bede w pracy podaje mu obiadek-przecier jarzynowy / z mięsem, owoce, deserek, zamierzam wprowadzic kaszkę na wodzie lub odciągnietym mleku w okolicach II śniadania..dopoki jestem w domu Mały domaga się do popicia piersi- choć nie zawsze ( pije wode z niekapka-jednak gdy ja jestem to najchętniej nawet wode popijalby mlekiem z piersi:))
        Mam jednak inny problem, ktory mnie bardziej martwi- Mały zasypia wylacznie przy piersi..jak nauczyc go zeby najedzony ( kaszką lub obiadkiem) usnął bez mamy...Myślę ze babcia będzie miala "jazdy" poki sie nie nauczy...czy jest jakis sposob zeby mu to ulatwic?

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3j44j83celepa.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka