10.06.13, 21:01
Powiedzcie mi skąd bierze się tylu niekompetentnych w kwestii karmienia piersią pediatrów. Przecież wiedza o laktacji nie jest dostępna tylko dla wybrańców. Pytam, bo usłyszałam, że przekarmiłam dziecię dając przez sześć miesięcy wyłącznie moje mleko.
Zrobiło mi się przykro, że ktoś, kto powinien być przychylny dziecku neguje coś, co jest dla tego dziecka najlepsze.
I pomyślałam sobie jeszcze, że ja się podenerwuje, ale taki pediatra może zrobić krzywdę dziecku jakiejś mniej pewnej siebie mamy.
Obserwuj wątek
    • awidyna Re: pediatrzy 10.06.13, 21:28
      Też się zastanawiam, gdzie co niektóre egzemplarze kończyły medycynę. Ja nawet nie wiem jak się nazywa pediatra mojej córki ;) Ale babka jest akuratnie OK. Karmi P. piersią? Karmię. Rozszerza P. dietę. Nie. (teraz już tak ;) ). Dziękuję i do następnego szczepienia ;) Naczytałam się na tym forum cejca i lekarza tylko zapytałam czy są przeciwwskazania do pójścia na basen. Chyba im więcej zadajemy pytań tym więcej stwarzamy problemów ;)
      • arcobaleno_azzurro Re: pediatrzy 10.06.13, 21:34
        Nie zadawałam żadnych pytań dotyczących karmienia, wagi itp. Wagę dziecka pani doktor oceniła na oko i stwierdziła, że wychodzi z siatek centylowych.
      • sepia6347 Re: pediatrzy 11.06.13, 09:06
        W odpowiedzi na pytania o przeciwwskazania otrzymalam litanie:
        -ja jestem przeciwny basenom!!
        - a czy pania matka prowadzala na basen w tym wieku? (4 miesiace).
        - a pani mysli ze ten basen to czysty?
        - ludzie z roznymi chorobami przychodza na basen! Tam sie mozna zarazić, np. Aids.....

No no comment. Autentycznie zatkalo mnie ze nic nie powiedzialam.
        O kp szkoda wspominac.
        Lekarz pediatra mego syna w przychodni na bemowie w wawie...
        Szkoda, bardzo szkoda że swój zawód wykonuje...
        • awidyna Re: pediatrzy 11.06.13, 09:25
          Ożesz w morde jeża... muszę się ogarnąć. I przebadać czy nie mam ejca ;)
      • marsylvik Re: pediatrzy 11.06.13, 12:54
        awidyna napisała:

> Też się zastanawiam, gdzie co niektóre egzemplarze kończyły medycynę.

Nie gdzie, tylko kiedy.
        Jak mi lekarz coś takiego by powiedział, to przypomniałabym uprzejmie, że w poczekalni wisi kartka, na której czarno na białym stoi, iż pacjent ma prawo do zgodnego z aktualnym stanem wiedzy leczenia ;)
    • yumemi Re: pediatrzy 10.06.13, 23:16
      P
      > ytam, bo usłyszałam, że przekarmiłam dziecię dając przez sześć miesięcy wyłączn
      > ie moje mleko.

Smutne to..
      Pociesze Cie ze moja coreczka, 'przekarmiona' z 3120g najnizszej wagi po narodzinach, w wieku 6 mcy wazyla prawie 10kg. A teraz w wieku 5.5 jest super szczuplym, ruchliwym bardzo okazem zdrowia:))))
      Na szczescie tu gdzie mieszkam lekarz wiedzial ze dziecko gornych granic nie ma.
    • babyaggie Re: pediatrzy 11.06.13, 14:26
      Heh, mnie kiedyś lekarka zapytała jakim mlekiem karmię moje 15 mies dziecko. Mówię, że moim.
      Bardzo się zdziwiła i dopytała czy żadnym innym już nie?
      Odpowiedziałam, że czasem dostaje kozie i zbożowe.
      Usłyszałam, że kozie to dla kóz...
      Pytam czy krowie to nie dla krów?
      Żachnęła się i uzupełnia że jej chodziło o mm.
      Stwierdziłam że nie zamierzam podawać mm bo jak już mówiłam wcześniej mam swoją darmowa produkcję.

Na szczęście nie jest to nasza pediatra, tylko druga w razie "awarii" pierszej.
      • yumemi Re: pediatrzy 11.06.13, 20:01
        > Żachnęła się i uzupełnia że jej chodziło o mm.

Niezle:)) A mm to niby nie na krowim robione:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka