siven1987
24.07.13, 21:44
Potrzebuje pomocy w przekonaniu niedowiarków. Dzisiaj moj teść i partner rozmawiali z panią doktor pediatra ze szpitala w naszym mieście. Oczywiście pani dr stwierdziła ze karmić piersią nie ma sensu dłużej niż do końca 9 miesiąca bo pokarm nie ma juz wtedy wartości i dziecko nabawi sie anemii. Moj syn ma teraz 6m zależy ni zeby karmić go jak najdłużej. Juz i tak bronię sie przed krytyka rodziny rekami i nogami a teraz jeszcze doszło ze działam na szkodę dziecka i chce go doprowadzić do anemii. Powoli rozszerzam dietę ale młody akurat zaczął zabkowac wiec nie chce go dodatkowo męczyć, miewa baczki czego do tej pory nie było wiec nie wiem czy to od zębów czy od diety. Sam jeszcze nie siedzi, ale trzymany na kolanach lubi sie bawić kawalkami i grzebać mi w talerzu. Ja jestem za BLW rodzina nie...
Oczywiście usłyszałam dzisiaj ze internet i fora internetowe to nie sa źródła wiedzy. Chciałabym was i Panią Ekspert poprosić o pomoc i zamieszczenie linków do artykułów albo jakis książek gdzie bedzie napisane jak ważne i dobre jest kp dla maluchów. Chce karmić jak najdłużej a duzo łatwiej by było ze wsparciem rodziny niz bez niego.
Z góry dziękuje za pomoc.