olcia71
29.11.13, 11:13
Małej leci 7 tydzień. Początkowo robiła 2 kupki dziennie, przez kilka tygodni, potem nawet więcej, a od jakichś 2 tygodni robi kupki coraz rzadziej, co kilka dni. Dzisiaj piątek, a ostatnią widziałam we wtorek. Wiem, że dziecko na piersi może robić kupkę nawet jedną na kilkanaście dni, ale wiadomo, trochę się martwię, bo widzę to przez pryzmat swojej naturalnej potrzeby ;)
Kolki nam towarzyszą, ale ostatnio wbrew temu co piszę powyżej nawet mała stała się spokojniejsza. Wieczorami rwie się przy piersi, karmienie i usypianie trwa godzinami, ale nie jest specjalnie krzykliwa czy płaczliwa, poza tym z tego co tu czytam na forum też to norma. Jak robiła częściej kupy to częściej były płacze, prężenia i krzyki, prawie po każdym karmieniu.
Mała ma apetyt, choć pije krótko, max 10mn, ale tak było od początku, przybiera bardzo dobrze. Waga urodzeniowa 3450, najniższa 3190, po 3 tygodniach na wizycie 4160. Teraz jej nie ważyłam co prawda, ale wystarczy mi, że widzę jak puchnie w oczach, rączki ma jak baleroniki, więc na pewno przybiera.
Mogę być spokojna? Zasikuje pieluchy koncertowo. Jeszcze jedno- czy to co jem ma wpływ na częstość wypróżnień u niej? Codziennie pozwolę sobie na banana, ale też jabłko ze skórką i inne rzeczy bogate w błonnik. Ja nie mam problemu z wypróżnianiem.