Dodaj do ulubionych

zum u mamy kp

24.04.14, 21:36
Chyba dopadło mnie zapalenie pęcherza :( póki co tylko biegam więcej do łazienki, innych objawów nie mam. Co mogę kupić w aptece żeby sobie pomóc?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: zum u mamy kp 24.04.14, 22:08
      nie w aptece ale w sklepie spozywczym. Kup sobe 1-2 kartony soku zurawinowego i wypij szybko, bez rozcienczania (np. litr w ciagu 20 minut- pol godziny).
      • kjut Re: zum u mamy kp 25.04.14, 07:27
        Nie znoszę żurawiny. Wymieniłabym zum na rozstrój żołądka. Nie ma innego sposobu?
        • czarny_dol Re: zum u mamy kp 25.04.14, 13:28
          Musisz zakwasić sobie siuśki. Kwaśne środowisko hamuje namnażanie bakterii. Więc dużo witamy C ci potrzeba. Jak nie żurawina to pij dużo wody z cytryną. Ewentualnie weź podwójną dawkę żurawitu. Tylko to zakwaszenie organizmu ma wpływ na smak mleka. Obserwuj dzieciaka.
          • kjut Re: zum u mamy kp 25.04.14, 13:45
            Ok. Dzięki wielkie.
    • fiamma75 Re: zum u mamy kp 25.04.14, 15:40
      urofuraginum w aptece bez recepty
      • kjut Re: zum u mamy kp 25.04.14, 17:00
        Można przy kp? Po tym mi zawsze przechodziło ale się bałam teraz brac.
        • Gość: czarny_dol Re: zum u mamy kp IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.14, 20:27
          Nie no - urofuraginum to w sumie antybiotyk. Ja bym zaczęła od żurawitu.
          • kjut Re: zum u mamy kp 25.04.14, 21:13
            Zaczęłam od soku z malin i pomarańczowego :) dziś jest juz o niebo lepiej.
    • aga.1975 Re: zum u mamy kp 25.04.14, 19:48
      Ja bym radziła zrobić badanie ogólne moczu. Najlepiej z posiewem. I jak wyjdzie złe to się normalnie poleczyć.
      Furagin bez problemu mozna przy kp brac. Tyle ze on działa tylko na E. coli . Przy innych bakteriach antybiotyk zgodnie z posiewem.
      Lepiej zapaleń pęcherza nie lekceważyć.
      • kjut Re: zum u mamy kp 25.04.14, 20:10
        U mnie nigdy nie wychodzą czyste badania ogólne i jeszcze nigdy nie miałam nic poza e.coli. Za to znaleźć lekarza który poradzi coś poza furaginem albo antybiotykiem trudno m doświadczenie w leczeniu zum mam, zabrakło mi to informacji co mogę przy kp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka