wyderkaryderka
21.05.14, 09:30
Drogie Mamy, młody ma juz 6,5 miesiaca i jest totalnym cycoholikiem ktorego sama tak wychowalam :) urodzil sie miesiac wczesniej i nie umial ssac piersi, walczylismy z mężem dwa tygodnie i udalo sie :)nie dawalismy smoczka, nie dokarmialam mlekiem modyfikowanym ani nie przepajalam woda itp przez ten czas bo nie bylo potrzeby (teraz mysle ze to byl jednk blad). Przeszlam kryzysy laktacyjne, dwa zapalenia piersi, bunt piersiowy i co tam jeszcze mozna. Mimo wszystko twierdze, że ogolnie nie ma piekniejszego uczucia niz jak mlody ssaczek wtulony w mamusie ssie sobie uroczo ;)
no ale... dalej chce karmic go piersia, ale rozpoczal sie problem z rozszerzaniem diety, probuje mu wcisnac cokolwiek innego do jedzenia, zaciska usta w kreske i sie nie daje, do picia jeszcze gorzej, probowalam jak skonczyl 6 miesiecy i jak odmowil wspolpracy sprobowalam po tygodniu. Lipa totalna. Efekt jest taki ze ssie cycka jeszcze chetniej.
Niestety bywa tez tak ze wieczorem jest taki rozszalaly ze widze ze jest glodny a nie moze ssac bo emocje go roznosza i musze go wyciszac i wyciszac, potem nerwowo szarpie piersi łyka szybko i pada zmeczony. Wtedy sobie marze ze dalabym mu butle i by porzadnie zjadl ;)i spal chociaz pol nocy:)
bo nadrabia pozniej w nocy i ssie co 3 godziny a ja padam ze zmeczenia. W sumie juz od miesiaca:/
probowalam dawac mu papki z ziemniaka, marchewki, jabłka, dyni, ze sloiczkow, sama robilam i nic nie chce. czy moze zaczac od kaszki? jak mam mu wcisnac butle z mlekiem na wieczor jak przez to ze nie dawalismy mu smoczka nie umie ssac z butli ://////kubkiem niekapkiem sie bawi ale jak w srodku jest plyn np. sok jablkowy, jakas herbatka dla dzieci lub nawet sama woda to krzywi sie i odrzuca niekapka od siebie.
mam czarne mysli ze sie nigdy nie odlaczy od cycka :/:/:/:/