Dodaj do ulubionych

leki gr L3

21.09.14, 09:03
Jak to jest z lekami oznaczonymi w Laktacyjnym Leksykonie Leków jako L3? Sporadycznie można? Chodzi o krople do nosa (inhalacje nie pomogą :P). Da się określić kiedy stężenie leku jest największe? A jeśli to zależy od lęku to gdzie szukać informacji? Muszę tych kropli używać, chcę zminimalizować ryzyko dla młodego. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: leki gr L3 21.09.14, 09:32
      zwykle krople do nosa, typu xylometazolin??
      Wystepuje tez w stezeniu dla niemowlat, ergo- nie zaszkodzi prawie roczniakowi, zwlaszcza zwazywszy na stosowane ilosci leku. Dwie krople podane donosowo, czesc wyplynie, czesc moze sie wchlonie, dzialajac glownie miejscowo, a to , co zostanie wchloniete, po rozpuszczeni w krwi i przefoltrowaniu przez narzady, do pokarmu trafi w ilosciach homeopatycznych..bez przesady..
      • kjut Re: leki gr L3 21.09.14, 09:38
        Akurat nie xylometazolin tylko sulfarinol. Ale taka sama forma podania. Z tym że nie można ich podawać dzieciom do 12 rż. Tak mi się wydaje też, że dużo tam do mleka to się nie dostanie, ale wolałam zapytać....
    • malwina.okrzesik Re: leki gr L3 22.09.14, 17:07
      sporadycznie i krótko (poniżej 3 dni) można stosować ten lek, ale są bezpieczniejsze alternatywy
      • kjut Re: leki gr L3 22.09.14, 18:02
        Dziękuję za odpowiedz. Na szczęście po trzech użyciach przestał być potrzebny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka