29.10.14, 14:57
Witam:) bylam z maluchem dzis u lekarza by go zwazyl itp,Pediatra powiedzial ze maly jest zdrow ale ma sapkę (wg mnie to ewidentnie katar ale ok).Lekarz zalecil duzo spacerow,wietrzenie mieszkania i zeby temperatura nie byla za wysoka do spania!i tak robie od dawna ale to nic nie daje:( mam mega suche powietrze w mieszkaniu a teraz jak juz chodzą grzejniki w mieszkaniu to juz w ogole... wieszam tez mokre pranie w domu,zamiast na balkonie... i nic!Ja sama w nocy wypijam z dobre pol litra wody...jest okrutnie sucho:( nie wiem co moge jeszcze zrobic? kupic nawilzacz?bo naprawde nic nie pomaga...
Obserwuj wątek
    • Gość: Yumemi Re: sapka IP: 213.205.230.* 29.10.14, 15:05
      Ogrzewanie na noc wyłączasz? Wietrzysz przed spaniem? Jaka masz temperaturę w dzien - wiecej niż 20 stopni nie powinno byc. Ja np zawsze mam ok 19.
      Wietrz duzo, spacerki etc - nie ubieraj za ciepło (sporo rodziców ma tendencje do ubierania przy temp takich jak teraz jak na zimę).
      • paulina8989 Re: sapka 29.10.14, 15:55
        wylaczam i wietrze i na pewno za cieplo nie ubieram.teraz mam 21 stopni ale przyznaje ze ja sama jestem zmarzluchem:( spie w grubych skarpetach i mam nawet podgrzewane łapcie ech...ubieram sie cieplej niz wlasne dziecko
        • ela.dzi Re: sapka 29.10.14, 21:02
          Możesz jeszcze zrobić inhalację dziecku i obłożyć rury otuliną, źeby tak nie grzały. Nie pobijesz mojego mieszkania, na jesieni było 26 stopni przy skręconym i to jedynym kaloryferze :/
    • Gość: bombelek Re: sapka IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 16:15
      Paulina,
      a jakie są objawy sapki? Bo nie mogę dojść, czy synek (4 miesiące) ma wiotką krtań czy sapkę. Czasami furkocze mu w nosie po spacerze (nie ma wielkiego kataru, czasami coś odciagnę marimerem) i gra mu w gardle. Pediatra nic nie usłyszał.
      Dzięki za odpowiedź.
      • paulina8989 Re: sapka 29.10.14, 16:25
        mi to po prostu wyglada na katar... a sapka to podobno tez takie świszczenie,moj maluch tak mial w szpitalu ale tam to bylo ze 25 stopni...
    • malwina.okrzesik Re: sapka 31.10.14, 21:16
      a w jakim wieku jest dziecko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka