Dodaj do ulubionych

mam doła:(

IP: *.cust.vodafonedsl.it 18.04.16, 14:57
Czesc dziewczyny,
chwilę mnie tu nie było, nasze karmienie piersią było ok.
Ale teraz znów są cyrki przy cycku,wyginanie się,prężenie,Jaś je spokojnie jak śpi...albo dostanie espumisan:( karmienie to dla mnie jeden wielki stres,nakręciłam się okropnie,wszystko jest mu podporządkowane. Myślę,ze to wychodzą moje kompleksy po pierwszym porodzie,kiedy moje bliźniaki karmiłam głownie mm, do któego czułąm wstręt,bo serwowałam moim dzieciom sztuczne mleko.
Dlatego teraz tak bardzo chciałam nadrobić ten czas..i czuję,ze się wypalam.
Jaśma 4,5miesiąca.Jest ogólnie dzieckiem pogodnym, pięknie rośnie,rozwija się. Aleoczywiście bywają momenty,ze kwęczy,uważamże z powodu bólu brzucha, bywa ewidentnie wzdęty. w mojej głowie z automatu pojawia się myśl: tu moja wina, bo zjadłam....
Od dawna jestem na diecie bez krowy,bez jajek, orzechów, nie potrafię jednak odmówić sobie wszystkiego.Lubiłam i lubię zjeść, potrzebuję zresztą zjeść sporo.Jem kasze,makarony, chleb,owoce,warzywa,ciastka itd..Juz dawno ważę tyle co przed ciążą, nie chcę wygladaćjak patyk.
Zastanawiam się ile mogę serwować mu ten espumisan,na razie od 2 tyg to 10-15 kroplek dziennie.próbuje sobie tłumaczyć,ze moze niektore dzieci potrzebują go dłużej,że wartość mojego mleka przewyższa ten lek,
ale generalnie coraz gorzej radze sobie psychicznie..pewnie to teżjuż znużenie,wokół mnie od poł roku trojka dzieci, dwoje 4l atków i mały prężący się przy próbie przystawienia do cyca jaś
Mąż mnie wspiera,ale jakto chłop,ma swoje proste recepty,które mnie tylko denerwują,bo taknaprawdę potrzebuje empatii a nie rad od faceta,który o tej piersi nie ma pojęcia.
Wygadałam się:(
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: mam doła:( 18.04.16, 15:44
      Czy dziecko dostaje coś poza piersią i espumisanem?
      Espumisan możesz dawać jak długo jest potrzeba.
      Czy młody porządnie odbija? Dużo leży na brzuchu?
      Karmisz w pozycji pod górkę, czy raczej na fasolkę (wiele dzieci nie toleruje tej pozycji, szczególnie gdy mają problem z refluksem, wtedy przy przystawieniu będzie odginanie się). Pozycja pod górkę zmniejsza ilość łykanego powietrza i sprzyja spokojnemu ssaniu.
    • yumemi Re: mam doła:( 18.04.16, 17:31
      Diete sobie daruj - nie ma sensu, sama widzisz.
      Espumisan tez nie wiem po co dawac..
      Dostaje cokolwiek innego? Ssie smoczki? Jak przybiera?
    • leni6 Re: mam doła:( 18.04.16, 19:55
      Jak po espumisanie jest lepiej to bym dawała, nie wiem co ma wiek do tego. U mnie problemy brzuszków skończyły się jak miały miał właśnie jakieś 5 miesięcy. Co do diety, to jak nie widzisz wpływu na zachowanie dziecka to jej nie stosuj. Jeśli coś mu szkodzi to równie dobrze co mleko lub jajka może to być pszenica, marchewka czy cokolwiek innego.
    • asia_mamrysia Re: mam doła:( 18.04.16, 21:07
      Miałam identycznie, choć krócej bo do 3 mc Espumisan nie pomagał, podobno lepszy jest ten niemiecki odpowiednik. U nas problemem pokazało się białko mleka krowiego, pediatra mnie uprzedziła,że w moim organizmie białko utrzymuje się do miesiąca więc efekty odstawienia nie są natychmiastowe. I niestety ale mleko i jego pochodne są prawie we wszystkim...trzeba bardzo uważnie czytać etykiety. Polecam też, jeśli masz możliwość, wizytę domową doradcy laktacyjnej, mi bardzo pomogła.
    • ela.dzi Re: mam doła:( 19.04.16, 14:25
      Przede wszystkim znajdź chwilę dla siebie, serio.
    • Gość: mamaJasia31 Re: mam doła:( IP: *.cust.vodafonedsl.it 20.04.16, 13:50
      Dzięki dziewczyny za odezwę
      dziś mam lepszy dzień, spróbuję nie obwiniać się o wszystkie problemy i niepokoje mojego dziecka;)Jasio nie zrobił postępóww zachowaniu,próbowałam karmić go pod górkę,ale był opór.
      Na brzuchu leży sporo,do spania też staram się go kłaśc na brzuch.
      Dietę bez nabiału,jajek,orzechów muszę trzymać,Jasko ma po nich okropne wysypki.
      a resztą będę na razie umilać sobie posiłki.
      najważniejsze mieć spokojną głowę, wtedy mozna na różne problemy spojrzeć z dystansem.
      milego dnia Wam życzę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka