Dodaj do ulubionych

Powrót do piersi

01.03.18, 16:08
RATUNKU :( :( :(
Mam pół roczną córeczkę.Od urodzenia karmiona była tylko naturalnie.
Od jakiegoś miesiąca postanowiłam rozszerzyć jej dietę-oczywiście nie wszystko od razu(kaszki,obiadki,deserki(własnej roboty) i do picia podawałam naturalne 100% soki.
Próbując przystawic ją do piersi rozgrywa się DRAMAT:
płacz,odchylanie główki do tyłu i na boku,zaciskanie ust i potworny krzyk.Nie robię nic na siłę,ale boję się,że nie wrócimy do naturalnego karmienia:(
Pokarm mam cały czas,staram się przystawiać jak najczęściej do piersi,niestety bez efektu.
Zdaje sobie sprawę, i strasznie żałuję,że za wcześnie spróbowałyśmy nowych smaków.
Jest szansa powrotu do naturalnego karmienia??
Obserwuj wątek
    • amemam Re: Powrót do piersi 01.03.18, 16:42
      Najpierw spróbuj nakarmić piersią a potem ewentualnie jak nie bądzie chciała ssać to podaj inny pokarm. Ogranicz inne posiłki na rzecz piersi.
      • amemam Re: Powrót do piersi 01.03.18, 16:43
        Jak nie to skontaktuj się z poradnią laktacyjną.
      • ifona87 Re: Powrót do piersi 01.03.18, 17:17
        Od tego właśnie zaczęłam.Najpierw przystawiam do piersi ale bez rezultatu.Na dobre odstawiłam soki(dużo łatwiej jej leci z butelki niż z piersi) i stąd chyba problem...Przyzwyczaiła się,że "lekko i łatwo" leci a tu niestety trzeba troszkę popracować
        • amemam Re: Powrót do piersi 02.03.18, 18:45
          Znalazłam darmowe porady laktacyjne.W razieproblemów z laktacją udzielamy informacji i porad pod numerem telefonu: (0-46) 834 08 65 (czynny całą dobę). Całodobowe Telefoniczne Pogotowie Laktacyjne przy Stowarzyszeniu na Rzecz Naturalnego Rodzenia i Karmienia Kontakt: tel.: (081) 525 20 05.
          • amemam Re: Powrót do piersi 02.03.18, 18:58
            Napisz czy udało się rozwiązać problem.Trzymam kciuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka