numom 23.05.05, 10:23 Pytanie: ile dni mozna przechowywac odciagniete mleko w zamrazarce lodowki (dodam, ze ma oddzielne drzwi)? Czy jest to 14 dni, czy tez dluzej? Znalazlam rozne informacje na ten temat, niestety. Prosze o informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morenaa Re: wracam do pracy 23.05.05, 13:00 ja słyszałam z 2 różnych żródeł, że 3 a nawet 6 miesięcy. najlepiej zapytaj p. Monikę. moja Jagoda (7m-cy) moje mleko akceptuje TYLKo z piersi (ew. przemycone w kaszce ryżowej) życzę więcej szczęścia na tym polu!!!! Hania Odpowiedz Link Zgłoś
nesla Re: wracam do pracy 23.05.05, 13:07 to zalezy od TEMPERATURY w zamrazalniku. bodajze granica jest -19 stopni Celsjusza, ponizej tej temp mozna przechowywac 3 miesiace, ale nie jestem na 100% pewna, wiem na pewno ze to ma zwiazek z temp Odpowiedz Link Zgłoś
numom Re: wracam do pracy 23.05.05, 13:49 Zastanawiam sie teraz ile stopni jest w moim zamrazalniku! :) Dziekuje dziewczyny za podpowiedzi. Jezeli chodzi o picie mleka z butelki, to probowalam juz sciagnawszy laktatorem. Mala miala TAAAAAAKIE wielkie oczy - nie trzeba sie bylo wysilac przy ssaniu! :)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś