agawa17 08.08.05, 22:14 Słyszałam, że karmiąc piersią można złagodzić kolki u dziecka pijąc Plantex czy herbatkę koperkową.W jakich ilościach powinno się je pic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Plantex dla mamy? 09.08.05, 00:02 Plantex to własnie jest herbatka koperkowa, tylko droższa niż te Hippa i Bobovity. Osobiście wolę podac taką bezpośrednio dziecku, są dozwolone od pierwszego miesiąca i na małym noworodku skutek dało już 50 ml podane w ciągu doby. Tzn, przestało bycsłychac co chwila wielkie bąki, więc amała przestała sie prezyc co chwila, zeby je wypchnąć. Kupiłam tez koper włoski w saszetkach do zaparzania, nie herbatke instant, bo tez myslałam, zeby pić (i grzeszyc jedzeniem strączkowych np), ale jeszcze nie uzywałam. Nie wiem, ile trzeba by wypić, żeby podziałało na dziecko, podaję sposób uzycia z pudełka: "Dorosłym 1-2 razy dziennie szklankę odwaru, Dawka dobowa surowca dla dorosłych: 5-7 g dziennie. " Nie wiem co to jest surowiec w tym wypadku, jesli zawartosc saszetki, to jedna ma 2 gramy. Odpowiedz Link Zgłoś