lides 27.09.05, 13:38 karmie piersią i chcę zacząć brać cerazette.po jakim czasie brania jestem juz zabezpieczona?o ile wogóle zacząć brać bo nie za bardzo o niej dobrze piszą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jvenner Re: cerazette 27.09.05, 20:45 Hej, mam pododobny dylemat. Kupilam te pigulki i na razie leza na polce. Boje sie ze beda mialy negatywny wplyw na mojego synka, ktorego karmie piersia. Nie wiem co robic..... Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
agasz41 Re: cerazette 28.09.05, 07:50 jestem mamą 5 miesięcznej martynki.niedawno byłam u lekarza,bo właśnie chciałam tabletki dla mam karmiących.powiedział,że on mi ich na pewno nie przepisze,bo szkodzą dziecku,powiedział,że jak skończę karmić to mam przyjść.mówił,że niestety przenikają do mleka.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamadawidka Re: cerazette 28.09.05, 11:21 mój gin tez powiedział, że WSZYSTKIE pigułki dziecku szkodzą, ale moze zaproponowac mi zastrzyk działający trzy miesiące... Odpowiedz Link Zgłoś
mik04 Re: cerazette 28.09.05, 11:41 W cerazette jest 0,075 mg desogestrelum - jest to najniższa skuteczna dawka. Przechodzi owszem do mleka ale w minimalnym stężeniu i dlatego te tabletki są jedynymi w Polsce, które nadają się dla matek karmiących. Co do zastrzyku raz na trzy miesiące to zawiera on jednorazowo dużo większą dawkę hormonów i bardziej dziecku może zaszkodzić. Nie szkodzą tylko środki mechaniczne ale też i skuteczność mają niejszą. Ja biorę cerazette już 8 miesięcy i nie szkodzi ani dziecku ani mnie. Odpowiedz Link Zgłoś