lamborgini1 16.11.05, 22:23 Czy ktos moglby mnie uswiadomic, po co sa wogole potrzebne laktatory? Poza tym, ze przydaja sie, kiedy sie gdzies na dluzej wychodzi i ktos musi za nas nakarmic dzidzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maff1 Re: Po co laktator? 16.11.05, 22:32 to prowokacja, czy ty naprawdę tego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
agadiaz Re: Po co laktator? 17.11.05, 03:25 Moja droga, laktator to bardzo pozyteczna rzecz, a nawet w niektorych przypadkach konieczna ( np w moim). Urodzilam wczesniaczka, ktory nie byl w stanie sam ssac cyca, wiec w tym momencie, kiedy ja chcialam karmic piersia, laktator byl niezbedny. Po drugie, jak sie juz wraca do pracy to mozna odciagac pokarm co by sie zastoje nie zrobily a poza tym cos w tym czasie dziecko musi jesc ( twoj odciagniety pokarm). Czasami fajnie jest karmic butelka, a czasami tez tatus moze dziecko pokarmic odciagnietym pokarmiem przy pomocy laktatora. Mozna by bylo wymieniac jeszcze pare zalet, ale co tam, masz szczescie ze go nie potrzebujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Po co laktator? 17.11.05, 16:20 mam laktator od 3 miesięcy i użyłam go raz po to by podać dziecku witaminę C z mleczkiem - poza tym wogóle go nie używam bo mój mały potrafi ssać nawet jak mam nawał pokarmu (np. zaśpi i nie obudzi się na porę o której zwykle ciumka) ale jak się chce karmić odciągniętym mleczkiem albo ssak nie potrafi sobie poradzić z piersią twardą jak kamień z przepełnienia to laktator się może bardzo przydać, czasem jak się maluch zachłystuje przy jedzeniu to niektórzy doradzają odciągnięcie troszkę pokarmu. Odpowiedz Link Zgłoś