Dodaj do ulubionych

Po co laktator?

16.11.05, 22:23
Czy ktos moglby mnie uswiadomic, po co sa wogole potrzebne laktatory? Poza
tym, ze przydaja sie, kiedy sie gdzies na dluzej wychodzi i ktos musi za nas
nakarmic dzidzie.
Obserwuj wątek
    • maff1 Re: Po co laktator? 16.11.05, 22:32
      to prowokacja, czy ty naprawdę tego nie rozumiesz?
    • agadiaz Re: Po co laktator? 17.11.05, 03:25
      Moja droga, laktator to bardzo pozyteczna rzecz, a nawet w niektorych
      przypadkach konieczna ( np w moim). Urodzilam wczesniaczka, ktory nie byl w
      stanie sam ssac cyca, wiec w tym momencie, kiedy ja chcialam karmic piersia,
      laktator byl niezbedny. Po drugie, jak sie juz wraca do pracy to mozna odciagac
      pokarm co by sie zastoje nie zrobily a poza tym cos w tym czasie dziecko musi
      jesc ( twoj odciagniety pokarm). Czasami fajnie jest karmic butelka, a czasami
      tez tatus moze dziecko pokarmic odciagnietym pokarmiem przy pomocy laktatora.
      Mozna by bylo wymieniac jeszcze pare zalet, ale co tam, masz szczescie ze go
      nie potrzebujesz...
      • luna333 Re: Po co laktator? 17.11.05, 16:20
        mam laktator od 3 miesięcy i użyłam go raz po to by podać dziecku witaminę C z mleczkiem - poza tym wogóle go nie używam bo mój mały potrafi ssać nawet jak mam nawał pokarmu (np. zaśpi i nie obudzi się na porę o której zwykle ciumka) ale jak się chce karmić odciągniętym mleczkiem albo ssak nie potrafi sobie poradzić z piersią twardą jak kamień z przepełnienia to laktator się może bardzo przydać, czasem jak się maluch zachłystuje przy jedzeniu to niektórzy doradzają odciągnięcie troszkę pokarmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka