Dodaj do ulubionych

Odstawiłam od piersi a pokarm dalej jest??????????

15.12.05, 15:21
Pani Moniko oraz dziewczyny jak to jest z tym mlekiem w piersiach ???
Odstawiłam małą 1,5 miesiąca temu od piersi całkowicie, brałam przez 2
tygodnie leki na spalenie pokarmu a nadal mam mleko w piersiach????
Do kiedy tak będzie???? czy to jest normalne????
Piersi mi nie nabierają bo mam flaczki :-))) ale jak pocisnę to mleczko leci!
Do kiedy????? A może powinnam sie wybrać do lekarza???
Obserwuj wątek
    • barbami Re: Odstawiłam od piersi a pokarm dalej jest????? 15.12.05, 16:00
      Podobno to trwa od kilku tygodni do kilku miesięcy.
      • aga55jaga Re: Odstawiłam od piersi a pokarm dalej jest????? 15.12.05, 17:07
        ha nawet do roku! wydzieliny, przynajmniej w moim przypadku, jest więcej przed
        miesiączką
        • magda742 do sylwia7611 16.12.05, 18:42
          Mam do Ciebie pytanie z innej beczki - jak nazywał sie ten lek na spalenie
          pokarmu i jak Twój organizm go zniósł - też rozważam wzięcie takiego leku na
          odstawienie ale strasznie sie boje (bromergon)
          • aga55jaga Re: do sylwia7611 16.12.05, 21:19
            przepraszam ale ja nie jestem sylwią lecz może torochę pomogę - tak jak
            napisałaś lek na "przepalenie" pokarmu to właśnie bromergon. Jest to lek
            niestety hormonalny, działaja hamująco na pewien ośrodek w mózgu odpowiedzialny
            za produkcję prolaktyny. Kobiety po jego zażyciu czują się róznie - jedne nie
            mają żadnych skutków ubocznych zaś inne mają zawroty głowy, mdłości czy
            wymioty. Podjęcie decyzji o przyjęciu bromergonu zależy od ciebie. Ja jednak
            mam porównanie. Po zaprzestaniu karmienia pierwszej córki przyjmowałam ten lek.
            Czułam się dobrze chociaż laktacja utrzymywała się jeszcze przez jakiś czas.
            potem miałam duże problemy chormonalne, niestety.W moim przypadku bromergon
            narobił dużo "bałaganu" w moim organizmie, Kiedy odstawiałam drugą córe od
            cyca, zrobiłam to naturalnie, bez chemii. Długość zanikania pokarmu była
            zbliżona do tego, kiedy brałam bromergon. W jednym i w drugim przypadku piersi
            były pełne i musiałam pokarm delikatnie odciągać przez kilka dni, następnie
            stopniowo zanikł. Decyzja należy do ciebie, mój przypadek jest indywidualny, z
            resztą myślę, że co kobieta to i różne odczucia. Akurat ja tej bromergonowej
            metody nie polecam
            • sylwia7611 Re: do sylwia7611 16.12.05, 22:07
              Właśnie ten lek brałam !!!
              Nie miałam żadnych skutków ubocznych :-)))
              Ale to chyba zależy od organizmu :-)))
              Tylko tak sie martwię tym że pokarm nadal jest :-(((
              Ale skoro może być nawet do roku!!!!
              Zobaczymy do kiedy będzie u mnie ;-DDD
              • magda742 Re: do sylwia7611 16.12.05, 22:32
                dzieki dziewczyny zastanowie sie jeszcze nad tym bromergonem
                Sylwia - czy biorac bromergon musialas przez pierwsze dni sciagac troche i czy
                tez bolaly cie piersi?
                • sylwia7611 Re: do sylwia7611 17.12.05, 22:37
                  Jak podjęłam decyzję o zaprzestaniu karmienia to piersi już mi tak nie
                  nabierały bo z karmień schodziłam stopniowo i wtedy gdy wzięłam tabletki to
                  karmiłam już tylko w nocy więc może dlatego piersi wogóle mnie nie bolały ;-)))
                  a ściagałam niewiele :-) tylko troszkę jak wyczułam że jest grudka :-) teraz
                  wogole nie nabierają bo nic nie ściągam :-) doslownie flaki ;-)))
                  ale jak pocisnę to leci mleczko :-)))

A może PANI MONIKA wypowie się troszkę na ten temat :-)))
                  Z góry dziękuję :-)))
                  • aga55jaga nie można karmić piersią w momencie 19.12.05, 11:31
                    w momencie przyjmowania bromergonu !!!!! Sylwuniu nie czytałaś ulotki??? A z
                    tego co piszesz i jak wynika z moich doświadczen - to czy się go bierze czy nie
                    piersi i tak przez jakiś czas "nabierają", więc po co faszerować się
                    hormonami???
                    • sylwia7611 Re: nie można karmić piersią w momencie 19.12.05, 21:55
                      Nie karmiłam małej gdy zaczęłam brać tabletki!!!
                      Żle sformuowałam moją wypowiedź :-( sorki
                      Chodziło mi że przed wzięciem tabletek karmiłam tylko w nocy ale gdy wzięłam to
                      definytywnie skończyłam z cycuszkiem :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka