Dodaj do ulubionych

chce tylko jednej piersi

21.01.06, 11:47
od dwoch dni moj 3m synek preferuje tylko jedna piers, przy drugiej jest ryk,
wczesniej nie bylo problemow, przybiera b. dobrze, juz podwoil swoja wage
urodzeniowa. Jakie mogą byc przyczyny preferowania jednej piersi? Czy ktoras
z was miala taki problem?
Obserwuj wątek
    • szwel Re: chce tylko jednej piersi 21.01.06, 12:08
      Moja mala ma juz polroku. Teraz tez tylko z jednej piersi pije. Dla mnie to
      nawet lepiej bo wiecznie mam ja twardą - pełna mleka jest. A ta druga to już
      chyba jest "pusta" hehe. Chociaż nie wiem czy to jest możliwe. Ta drugą podaje
      przeważnie w nocy jak mała jest taka nieprzytomna że wszystko jej obojętne z
      której pije.
    • b.bujak Re: chce tylko jednej piersi 21.01.06, 12:13
      moze mniej mleka mu leci z nielubianej piersi, sprobuj pobudzic laktacje i
      odciagaj recznie, moze zmien pozycje, u mnie bylo podobnie, teraz z jednej
      piersi karmie spod pachy, z drugiej klasycznie; ponoc to niezdrowe dla dziecka,
      bo uklada sie do jedzenia zawsze w tę samą stronę, ale nie znalazłam innego
      sposobu a karmiąc z jednej piersi i tak ciągle układasz dziecko tak samo a w
      pewnym momencie jedna piers nie wykarmi małego głodomora; poza tym będziesz
      miała jedną pierś mała, drugą dużą...
      • karolcia86 Re: chce tylko jednej piersi 21.01.06, 22:37
        Mój też tak jadł 1,5 roku, ale to dlatego że z ta spod pachy mnie bolała i to
        była jedyna pozycja w której było lepiej.
        Ale nie miał żadnych problemów ze zdrowiem z tego powodu. Czemu to miałoby być
        niezdrowe? Kręgosłup?
    • bafilek Re: chce tylko jednej piersi 21.01.06, 20:01
      Moja kuzynka karmiła jedną piersią 1,5 roku. Mały nie chciał drugiej i nie
      można go było w żaden sposób "zmusić".

Moja Weronika
      • ennkaa Re: chce tylko jednej piersi 24.01.06, 11:29
        Moja córeczka też tylko z prawej, ale wyczaiłam dlaczego tak jest. Poprostu jej
        wygodniej na tym boczku. Teraz poprostu ją układam jak do tej piersi a potem
        delikatnie przesuwam i ssie z drugiej. Nie ma nic przeciwko takiemu oszustwu.
        Co prawda jak płacze albo ma gorszy dzień to nic nie pomaga tylko prawy cycuś i
        już. Jeśli Ci się nie uda jednak przekonać malucha do drugiej, nic się nie
        przejmuj, wykarmisz i jedną.
        • artkam33 Re: chce tylko jednej piersi 24.01.06, 12:21
          dzieki za porady, probowalam z tej piersi z pod pachy, moze rzeczywiscie woli
          na tym boczku bo troche pojadl. Wczesniej jadl wiecej z tej piersi bo z druga
          mialam problemy, tak mu sie pozmienialo, moze to sie jakos unormuje.
    • kropka1907 Re: chce tylko jednej piersi 25.01.06, 21:52
      Moj Młody przestawił się tylko na jednego cycka gdy miał jakieś 3 może 4
      miesiące. Z drugiej piersi jadł tylko w nocy, był za bardzo nieprzytomny, żeby
      się połapać że to nie "ten" cycuś. No i tak zostało do dziś, Mały zaczął 10
      miesiąc, dalej go karmię naturalnie, wróciłam do pracy 4 tygodnie temu i udało
      się pogodzić karmienie jednym cycem z pracą. Nasze organizmy są niesamowite,
      potrafią się dostosować do wszelkich sytuacji....

pozdrawiam karmiące mamuśki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka