Dodaj do ulubionych

mam PROblem proszę o pomoc

04.03.06, 19:18
Mój synek ma 22 mc, jestem w 10 tc i od wczoraj zaczełam go odstawiać, tz
ostatni raz jadł w nocy. Jakoś daje sobie radę z jego płaczewm, gorzej
zaczeło się z piersiami tzn czuje jak zaczynają mnie pobolewać od nadmiaru
pokarmu. Co zrobić, co zastosować żeby zatrzymać laktacje jeśli jestem
wciąży? Teraz jest jeszcze w miare dobrze ale obawiam się nocy i jutrzejszego
dnia. Boje się żeby nie doszło do jakiegoś zapalenia. Dodam, ze miałam sporo
pokarmu do tej pory. Proszę o radę
Obserwuj wątek
    • mmalicka21 Re: mam PROblem proszę o pomoc 04.03.06, 19:24
      chętnie bym pomogła ale na prawdę nie wiem
    • kaja2071 Re: mam PROblem proszę o pomoc 04.03.06, 19:31
      nie wiem ile w tym prawdy bo sama nie miałam takiego problemu, ale kolezanka odstrawiajaca dziecko od piersi cierpiaca na nadmiar pokarmu, przykładała sobie surowe ziemniaki - podobno wysuszaja pokarm.
      Jesli zas chodzi o zapalenie piersi, to pomaga okład z liscia kapusty.
      Zycze powodzenia
    • maruda79 Re: mam PROblem proszę o pomoc 04.03.06, 19:32
      Moze pomoga Ci mamy z forum dlugie karmienie piersia? Link do forum ponizej
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21000
    • mika_p Re: mam PROblem proszę o pomoc 04.03.06, 23:50
      Ostatnio wątków o odstawianiu od piersi jest tu od cholery i ciutciut -
      poczytaj sobie choćby tyylko tę pierwszą strone forum. No chyba że to watek
      przerzucony skainąd.
      • ana_76 Re: mam PROblem proszę o pomoc 05.03.06, 11:20
        tak, został przeżucony to po pierwsze, po drugie nie znalazłam nic jeśli chodzi
        o konretną moją sytuacje. Inaczej postępowałabym gdybym nie była w ciąży. A tak
        musze uważać i nie wiem co robić. W nocy przeżyłam koszmar. Synek prawie całej
        nocy nie spał, a do tego miałam wrażenie że piersi mi pękną. Były pełne mleka ,
        niemiłosiernie bolące, nawet bez dotykania ich, nie wspomne momentów kiedy
        przytulałam synka i go nosiłam. Jedyne co mogłam zrobić to odciągnąć troche
        pokarmu, ale przecież nie mogę robić tego bezustannie, a mleczka cały czas
        przybywa i przybywa.
        • mika_p Re: mam PROblem proszę o pomoc 05.03.06, 16:28
          Ależ to się robi dokładnie tak samo - odciaga dla poczucia ulgi i czeka kilka
          dni, aż piersi przestaną nabrzmiewac. Szałwię faktycznie mozesz sobie darowac,
          ale kapusta nie zasszkodzi.
          Podejrzxrewam, ze karmiłas synka dosc czesto, a dla tak dużego faceta wyssanie
          dużej ilosci mleka to kwestia chwili, wiec nie ma co sie dziwic, ze piersi
          produkuja duzo mleka. Odciaganiem i tylko odciaganiem mozesz sobie pomoc. Z
          dnia na dzien bedzie trzeba mniej i rzadziej, ale naprawde nie da sie wyhamowac
          tego w 1 czy 2 noce.
          Odciagaj i przykładaj kapuste, a nastepny weekend juz bedzie "lajtowy" ;-))
          • ana_76 Re: mam PROblem proszę o pomoc 05.03.06, 17:53
            Dzięki za radę, faktycznie mój synuś to taki "cycuś", i jadł z wielką
            namiętnością kilka razy wciągu dnia i nocy stąd problemy :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka