szarlota123 13.08.06, 22:07 Mam pytanko dzisiaj ściągnęłam mojej małej pokarm, który zamierzam jej dac jutro, czy przed podaniem mleko takie sie podgrzewa, czy gotuje, teraz trzymam je w lodówce Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooh Re: Pokarm- ściąganie 13.08.06, 22:10 Mleko kobiece nie może być poddane gotowaniu. Przechowywane w lodówce musi być podgrzane, ale do temperatury maks. 40. Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka_wodna Re: Pokarm- ściąganie 13.08.06, 22:12 Znalazlam kiedys w "Mam dziecko" artykul o sciaganiu pokarmu.W lodowce mozna trzymac pokarm w sterylnych pojemnikach do 48 godzin.Mleko wyciagasz,podgrzewasz i mozesz podac dziecku.Ja tak robie juz prawie miesiac i wszystko jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
novanka Re: Pokarm- ściąganie 13.08.06, 22:36 Tak jeszcze dodam gwoli ścisłości - podgrzewa się w kąpieli wodnej, tzn. musisz zagrzać w garbuszku wodę (ale nie za bardzo, nie do wrzenia), i włożyć do tego garnuszka butelkę z mlekiem. I poczekac, aż się zagrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Pokarm- ściąganie 13.08.06, 23:09 w naszym szpitalu położne radziły zagrzać pod strumieniem ciepłej wody z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: Pokarm- ściąganie 14.08.06, 09:06 i jeszcze jedno gdzie takie mleko powinno być w lodówce, tzn na której półce czy też może byc na drzwiach i czy ma kosysytencje płyną, bo jak zobaczyłam rano to było jakby zwazone ale jak wstrzasnełam butelka było ok. mleko trzymałam na drzwiach Odpowiedz Link Zgłoś
annor Re: Pokarm- ściąganie 14.08.06, 09:28 Ja trzymam na górnej półce, a to że się rozwarstwia to normalne, wystarczy wstrząsnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodziutka11 Re: Pokarm- ściąganie 15.08.06, 16:45 mleko powinno stać m/w w tej samej temperaturze czyli nie na drzwiach:) Odpowiedz Link Zgłoś