loira 31.08.06, 22:52 Czuje, ze nie dlugo sie zacznie i nie wiem co moge wziac zeby nie zaszkodzic malej. Leki ktore bralam do tej pory przechodza do mleka, a paracetmol nie dziala. Poradzicie cos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smallwitch Re: Migrena 01.09.06, 09:19 Hej Ja biorę jeszcze ketonal z metoclopramidem. Może nie przerywa ataku, ale pozwala nieco lepiej funkcjonować... Jeżeli natomiast musisz wziąć jeszcze silniejsze leki (np. tryptany), to nie pozostaje nic innego jak zrobić sobie zapas zamrożonego pokarmu, łyknąć to co niedozwolone, przez dobę karmić mlekiem z zapasów, a odciągać i wylewać to "przesiąknięte" lekami. Tyle że to rada na przyszłość, a nie doraźna... Wiem, że sporo migreniczek tak robi. Ja też tak próbowałam, ale się nie udało bo moje dzieciaki butelki nie tolerują... Musiałam więc poprzestać na tym ketonalu, paracetamolu i metoclopramidzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pl35 Re: Migrena 01.09.06, 13:24 Ja łykałam paracetamol i coffecorn forte. Czasami pomagał i Mała żle nie treagowała. A le jak to nie pomagało to musiałam brać aponaproksen i coffecorn. Też żle nie było ale zrobiłam to tylko kilka razy. Teraz jestem znów w ciąży i jak będę miała kolejną migrenę podczas karmienia to postaram się dawać odciągnięte mleko lub sztuczne a sama brać działajęce szybko leki. Fatalnie wspominam te dni z bólem głowy kiedy nie miałam siły zajmować się małą. Dobrze ze miałam babcie pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś