Dodaj do ulubionych

problem z laktatorem Aventu

IP: *.* 12.10.01, 18:52
Mam pytanie do mam używających laktatorów firmy Avent.Kupiłam niedawno laktator Aventu w wersji z butelką, a nie z torebkami jednorazowymi. Samą funkcję odciągania bardzo sobie chwalę, natomiast od niedawna mam z nim pewien techniczny problem. Mianowicie podczas odciągania pokarmu odkręca się butelka. Zastanawiam się czy może coś jest nie tak z gwintem akurat tego egzemplarza. Mogłabym go zareklamować, dlatego chciałabym mieć jakieś porównanie - może ja coś źle robię? Podczas odciągania nie trzymam za butelkę, tylko jedną ręką za rączkę laktatora, a drugą przyciskam przystawkę do piersi... Czy Wam też zdarzyło się, że butelka "odpadła"?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 12.10.01, 23:24
      Hej,mi butelka nie odpada. Może za lekko ją przykręcasz?Asia
      • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 13.10.01, 11:23
        Niestety, tu nie o to chodzi. Wiele razy podczas odciągania muszę ją dokręcać, bo sama zaczyna się luzować. Na początku nie było takiego problemu... Może coś się poluzowało w gwincie? Nie wiem czy to zgłosić do reklamacji... Dlatego pytam Was, inne doświadczone posiadaczki owego laktatora.Ostatnio, na pół godziny przed wyjściem butelka mi odpadła i cale mleko się wylało. Ile się wtedy nerwów najadłam... Oczywiście, nic już nie udało mi się odciągnąć. I synek został bez zapasu, z ewentualnością oszukania głodu herbatką. Nie chciałabym powtórki takiej sytuacji.Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie, Sylwia.
        • Gość: IZA-mamaBARTKA Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 13.10.01, 13:34
          Ten typ tak chyba ma, bo przy moim też się odkręcała butelka. Musisz po prostu co jakiś czas dokręcić. POZDRAWIAM :hello: Iza
    • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 13.10.01, 17:09
      U mnie tez butelka sie odkreca.Myslalam,ze z moim laktatorem jest cos nie tak.Ale po twoim poscie dochodze do wniosku,ze ten model jest tak zrobiony.Nie postarali sie...
    • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 15.10.01, 06:54
      Potwierdzam powyższe, butelka czasem "luzowała się". Ale poza tym drobnym szczegółem (drobnym, do momentu np. wylania się mleka), laktator jest super.
    • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 15.10.01, 07:55
      U mnie butelka też się czasem luzuje, ale nigdy nie wylało mi się mleko. Po prostu jak czuję, że się poluzowała, dokręcam mocniej.Jak mocno zakręcę na początku, to wszystko jest OK, nic się nie odkręca.Pozdrawiam,LudekPs. A czy któraś z Was miała problem z pękającą częścią Laktatora? Juz kilka razy pękła mi część łącząca butelkę z największą częścią laktatora. Nie ta biała, tylko ta plastikowa, którą wkłada się w białą nakrętkę. (Laktator używam niecałe 6 mies.).Może ktoś wie czy można tą część dokupić i gdzie.
      • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 15.10.01, 08:19
        Był kiedyś wątek dotyczący laktatora Aventu i któraś z dziewczyn podała adres serwisu tej firmy w Warszawie. Podobno można tam wszystko kupić. Adres :Puławska 430, Telefon: 644-82-11.Dziękuję za wasze odpowiedzi i pozdrawiam, Sylwia.
      • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 15.10.01, 21:41
        WitamZłamała mi sie dokładnie ta sama czesc....ale nie dokupiłam, tylko mąż mi ją skleił na gorąco, potem wysterylizowałam i używałam. Nie trwało to długo, bo znów ta część pękła.A dzis używam laktatorka elektrycznego Medeli - ten też ma wady (moim zdanie jest za głośny do odciągania nocą w kawalerce).Dorsi, mama Bianki
      • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 01.11.01, 12:32
        Wiem z pewnych źródeł iz plastikowa część o której mówisz pęka podczas gotowania, kiedy włożymy butelkę do gorącej wody.Aby nie pękała butelka powinna zagotować się razem z wlaną do garnka wodą.
        • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 05.11.01, 11:37
          Zawsze gotuję tak jak piszesz, a tak poza tym nie robię tego zbyt często.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 16.10.01, 14:25
      W moim butelka też się odkręcała, ale przywykłam do tego. :)Trzeba tylko o tym pamiętać.PozdrawiamJoanna
    • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 30.10.01, 23:34
      Moja czasami się lekko odkręca i muszę o tym pamiętać. Może za słaby gwint ?Kruszynka
      • Gość: guest Re: problem z laktatorem Aventu IP: *.* 31.10.01, 08:05
        Ja używałam dość intensywnie laktatora Aventu przez 7 miesięcy i nigdy nie miałam z nim problemu. Butelka nigdy się nie odkręcała tylko, że ja miałam laktator w komplecie z woreczkami i butelki dokupiłam (głównie korzystałam z butelek ponieważ mleko odciągałam w pracy).pozdrawiamCAT-Ula
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka