Gość: guest IP: *.* 29.10.01, 23:58 Czesc dziewczyny!Jak sie odzywiac przy karmieniu piersia, wiem ze trzeba uwazac co sie je, ale co dokladnie mozna jesc a czego nie. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Orcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Jak sie odzywiac? IP: *.* 30.10.01, 09:19 Witaj OrciaKarmię już prawie 6 msc., podzielę się z Tobą tym co wiem: Pediatra powiedziała mi, że trzeba starać się jeść wszystko ale z umiarem(wyłączając potrawy wzdymające i ciężkostrawne, jak cebula, czosnek, kapusta, brokuły...). Na początku staraj się też nie jeść pokarmów silnie alergizujących (żeby nie uczulić dzieciątka): miód, czekolada, orzechy, owoce cytrusowe, ryby. Na temat nabiału słyszałam wiele opini (ja piję maślankę i kefir). Najważniejsze, to obserwować maleństwo. Jeśli będzie miało wysypkę, czy silne kolki, albo będzie bardzo dużo ulewało - to powoli odstawiaj pokarmy i zobaczysz kiedy mu będzie lepiej. Dobrze jest przyjmować jakiś preparat witaminowy, bo dzieciątko wszystko z Ciebie wyciągnie.Oczywiście o alkoholu, wiesz, że nie wolno Lepiej też nie pić kawy i herbaty, bo trujące związki dostają się do mleczka. Ogólnie jest tak: to co zjesz, to dostanie Twoje maleństwo po ok. 8 godzinach. Na pewno trzeba dużo pić - wody mineralnej, soków, ja piłam też co drugi dzień herbatkę koperkową, żeby maluszek nie miał kolek. pozdrawiam i życzę powodzenia - Edyta Odpowiedz Link Zgłoś