Dodaj do ulubionych

przeziębienie i Mlekocyc

IP: *.* 14.11.01, 08:49
Dziewczyny, chyba sie przeziebilam, a moja mala dalej pije moje mleko, napiszcie co brac na to cholerstwo, moj lekarz polecil mi aspiryne, ktora nie jest zalecana przy karmieniu, a moze jakies domowe sposoby...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: przeziębienie i Mlekocyc IP: *.* 14.11.01, 13:11
      karmiąc piersią można brać paracetamol, aspiryna nie jest wskazana.Poza tym, witamina C, wapno, syropek prawoślazowy, napar z lipy, do ssania plasterek cebuli (jeśli boli gardło), i czosnek. Wszystkie te rzeczy wypróbowałam, pomogły.A maluszka oczywiście nadal karmić piersią, niech je te przeciwciała, może go nie chwyci.Jeszcze pediatra mi poleciła, że gdy czuję, że coś zaczyna "brać" to dobry jest taki homeopatyczny preparat oscilococinum.duzo zdrówkaMariola
    • Gość: guest Re: przeziębienie i Mlekocyc IP: *.* 15.11.01, 19:18
      Na pewno żadna aspiryna! Paracetamol i dużo witaminy C. jeśli maluch nie jest uczulony to sok malinowy, ale sprawdź najpierw jak reaguje, bo różnie z tym bywa. Jeśli masz duży katar i kichasz, to zasłoń buzię choćby pieluchą w czasie karmienia, żeby kruszynce nie siać zarazkami i na pewno nie przerywaj karmienia. Ja też przeszłam przez przeziębienie w trakcie karmienia i mój maluszek się nie zaraził. Zyczę zdrówka Gosia.
      • Gość: guest Re: przeziębienie i Mlekocyc IP: *.* 15.11.01, 21:10
        dzieki Dziewczyny, po woli dochodze do siebie, popijajac sok z cebuli...i stosujac sie do Waszych rad,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka