Dodaj do ulubionych

Łyżeczka Medela

IP: *.* 19.04.02, 21:40
Mam pytanie dot. łyżeczki Medela (a właściwie zestawu butelka z łyżeczką)... Czy używałyście tego cudu? Czy faktycznie jest tak świetna, jak to opisują położne i panie z poradni laktacyjnej? Nastawiam się na jak najdłuższekarmienie piersią i mam dylemat, czy kupić tę łyżeczkę czy dać sobie spokój... Bo podobno nie powinno się używać butelki przy karmieniu piersią, bo maleństwo szybko się przestawia na "łatwy pokarm" z butelki. Proszę o opinie...Pozdrowionka,Goha (+Pączuś ~12.06.2002)
Obserwuj wątek
    • Gość: Rokitka Re: Łyżeczka Medela IP: *.* 20.04.02, 10:10
      Hej,Ja używałam, ale dość krótko. Ponieważ wróciłam do pracy gdy Emilka skończyła pół roczku, to gdy miała 5 miesięcy musiałam ją nauczyć jeść inaczej niż z piersi. Przez miesiąc jedynym sposobem, żeby dzidzia coś wypiła było podanie jej płynu (niezależnie od tego, czy był to soczek, moje mleczko czy herbatka) właśnie w tej butelko-łyżeczce. Potem nauczyła się pić z kubeczka z miękim ustnikiem Aventu a potem z niekapka.Mojej dzidzi w żadnym stopniu nie zakłóciło to picia z piersi, ale może dlatego, że nie była już noworodkiem.Pozdrawiam,Ania z Emilką (6.5 miesiąca)
      • Gość: Elik Re: Łyżeczka Medela IP: *.* 20.04.02, 18:01
        dziewczzyny napiszcie gdzie to kupić, lub kontakt z firmą, moja siostra po 4 miesiącach wraca do pracy- nie mieszka w polsce.Mały butli nie chce, zresztą może i lepiej. A na zwykla łyzeczkę jeszcze chyba za mały.
        • Gość: Rokitka Re: Łyżeczka Medela IP: *.* 20.04.02, 20:08
          Hej,Ja kupiłam w sklepiku "Mama i ja" na warszawskim Ursynowie. Jeśli nie jesteś z Warszawy, to mogę Ci kupić i wysłać pocztą :-)Pozdrawiam,Ania z Emilką (6.5 miesiąca)
        • Gość: Monika-Browne Re: Łyżeczka Medela IP: *.* 28.04.02, 07:06
          uL.HAJOTY 7 W WARSZAWIE NA zOLIBORZU, W MALEJ WILLI. tO JEST SIEDZIBA INTERTOMU PRZEDSTAWICIELA MEDELI WIEC MOZNA TAM KUPIC ABSOLUTNIE WSZYSTKO. pOZDROWIONKA, MONIKA MAMA JERZYKA
    • Gość: Elik Re: Łyżeczka Medela IP: *.* 22.04.02, 10:54
      Aniu,dziękuję bardzo za odzew. Spróbuję się skontaktować z firmą i dowiedzieć czy łyżeczka jest do kupienia w RPA (tam mieszka siostra). Jeśli nie dowiem się czy jest w Lublinie. A jeśli i to się nie uda poproszę Cię o kupno. Odezwę się, dziękuję jeszcze raz,Elik
      • Gość: Rokitka Re: Łyżeczka Medela IP: *.* 22.04.02, 14:27
        W takim razie życzę powodzenia w poszukiwaniach i polecam się jakby co :-)Pozdrawiam,Ania z Emilką (6.5 miesiąca)
    • Gość: iwo1 Re: Łyżeczka Medela IP: *.* 28.04.02, 13:56
      Ja używałam firmy chicco,Jasio pił przez nią wszystkie napoje minusem jest to że szybko barwi się od soczków na marchewkowy kolorek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka