Dodaj do ulubionych

Mleko w piersiach po roku niekarmienia...

IP: *.* 05.06.02, 08:49
Drogie dziewczyny nie wiedziałam gdzie umieścić ten post. Jestem tutaj. Skończyłam karmić dziecko prawie rok temu, ale w piersiach przez cały ten czas mam zawsze parę kropel mleka. Dzisiaj rano zauważyłam, że z jednej piersi oczywiście po naciśnięciu wytrysnęło ciurkiem mleko. Moje piersi ani nie są nabrzmiałe, ani mnie nie bolą. Czy to normalne po tak długim czasie moja córcia ma 2 lata i 4 m-ce. Czy raczej powinnam zgłosić się do lekarza.Zaniepokojona Skrzynia.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: redaktorek Re: Mleko w piersiach po roku niekarmienia... IP: *.* 07.06.02, 20:07
      moja żona nie karmi od ponad dwóch kat i też ma mleko w piersiach. oczywiście kropelki. to nnic nienormalnego. jestem ginekologiem i wiem,że nie ma się czym przejmować. po prostu musisz dojrzeć
      • Gość: AgnieszkaP. Re: Do redaktorka - OFF TOPIC IP: *.* 08.06.02, 02:43
        O, Pan Doktor :)Mam nadzieję że zajrzysz od czasu do czasu na forum Ciąża i poród i znajdziesz czas aby odpowiedzieć na różne pytania i wątpliwości naszych ciężarówek.Pozdrowienia i z góry dziękuję,Agnieszka :hello: ( ale nie ciężarówka ;) )
    • Gość: janeczka Re: Mleko w piersiach po roku niekarmienia... IP: *.* 09.06.02, 21:19
      O! Jak miło! Pan Doktor!Ja to mleczko mam po kilku miesiącach.Jednak czytałam, że może to być objaw za wysokiej prolaktyny. Moja siostra cioteczna, kiedy naciśnie ma mleko-mimo, ze nigdy nie karmiła dziecka, a jej młodsze dziecko ma 9 lat...Ale po roku-ro chyba jeszcze ok. A jak jest z miesiączkami-w porządku-Bożenko?
      • Gość: Bożena Re: Mleko w piersiach po roku niekarmienia... IP: *.* 10.06.02, 08:41
        W idealnym porządku :)Tylko ponieważ ostatnio również sporo schudłam więc pomyślałam sobie, że chyba wcześniej zrobie te badania. Tylko kto mnie zmusi, aby iść do lekarza jednego, drugiego i trzeciego ?????Właśnie...skrzynia
    • Gość: Yoanka Re: Mleko w piersiach po roku niekarmienia... IP: *.* 09.06.02, 22:50
      Ja jednak dla pewności odwiedziłabym lekarza. Wiem, że mleko nie zanika od razu następnego dnia po zakończeniu karmienia, :sleep: ale rok ... to chyba zbyt długo.Powodem może być, np. kolejna ciąża. To tłumaczyłoby obecność pokarmu w piersi. Wybierz się do lekarza, on napewno Cię uspokoi. Jeśli to nie ciąża, to może potrzebne będą środki na zahamowanie laktacji. Czasem organizm kobiety wytwarza tak dużo hormonu prolaktyny, odpowiedzialnego za produkcję mleka, że bez środków na zatrzymanie laktacji, mleko samo nie zaniknie.Pozdrawiam, Joanka :hello:
      • Gość: Bożena Re: Mleko w piersiach po roku niekarmienia... IP: *.* 10.06.02, 08:37
        Dzięki wszystkim za odpowiedzi i rady. Tak międzyczasie się wydarzyło, że musiałam wezwać lekarza do córci, który również mnie zbadał (tez mi się przychorowało) i zaczepiłam temat mleka w piersiach. Potwierdził, że jeszcze nie czas, aby sie niepokoić może jak mleko nie zaniknie po pół roku to należałoby zrobić dokładne badania gospodarki hormonalnej. W ciąży nie jestem - chociaż być może za rok ???? Kto to wie :) Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam Skrzynia :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka