Dodaj do ulubionych

śmiechu warte

IP: *.* 25.07.02, 17:04
Dziewczyny wybrałam się do lekarza ginekologa w swojej przychodni - Poradni Medycyny Rodzinnej. W gabinecie cały czas towarzyszyła nam pielęgniarka - w czasie wizyty wipisywała receptę, wypełniała papierki i cały czas zabierała głos. Na trzy zdania lekarza mówiła 10. Kiedy na jej pytanie, ile miesięcy karmiłam dziecko odpowiedziałam, że 20 miesięcy usłyszałam ,Zdecydowanie za dużo! Nie karmi się tyle. Odstawia się jak dziecko ma rok, to już najpóźniej! Ma już wtedy zęby, moeż wszystko jeść". Zdziwiłam sią niezmiernie i z rozbawieniem w głosie powiedziałam, że mam zupełnie inne informacje - według pediatrów (i lekarzy z WHO) powinno karmić się do drugiego roku życia. Bo to najzdrowsze i dla dziecka i dla matki. Pani rozsierdziła się jeszcze bardziej ,To nie jest prawda. Ja czytałam zupełnie coś innego. Poza tym długie karmienie grozi rakiem piersi! " Wyszłam oszołomiona...I co wy na to? dodam, że lekarz nie odzywał się ani słowem....Pozdrawiam, Majka
Obserwuj wątek
    • Gość: magusia Re: śmiechu warte IP: *.* 25.07.02, 20:58
      Lubka !Ja myślę że jest to normalny objaw przerostu ambicji u biednej kobiety. A lekarz... no cóż albo niezorientowany w temacie albo chciał mieć świety spokój z głupią babą....W końcu musi znosić jej gadanie dzień w dzień!
    • Gość: sylwiakrol Re: śmiechu warte IP: *.* 25.07.02, 22:10
      Witaj!Ta pani ma chyba nie po kolei w głowie.Gdy się nie karmi piersią grozi to rakiem,gdy się karmi za długo też rak.Można dostać kręćka :crazy: Co z tego,że może już wszystko jeść.I je,a oprócz tego mleko mamy.Nie lubię takich komentarzy :za krótko,za długo...Co ją to obchodzi?
    • Gość: Adzia Re: śmiechu warte IP: *.* 26.07.02, 07:45
      Hę, a ja bym zapytała (przy niej) pana doktora, co o tym sądzi. Dla samej złośliwej satysfakcji zobaczenia jej głupiej miny ;-)
    • Gość: janeczka Re: śmiechu warte IP: *.* 26.07.02, 08:47
      :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Rzeczywiście! Śmiechu warte...Podrzuć Pani jakieś artykuły, coś wydrukuj z internetu...Te położne siedzące i komentujace są okropne-człowiek czuje się jak na przesłuchaniu-u nas w przychodni jest podobnie. ja wiem, że sa potrzebne, że to trwa szybciej, jeśli wypisują recepty, ale powinni to jakoś przeorganizować...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka