Dodaj do ulubionych

samo się odstawia

06.12.06, 21:38
Czy siedmiomiesięczne dziecko moze samo "odstawić" sie od piersi? Eryk do tej
pory ładnie i chetnie ssał. Ostatnio przeszedł ospę i pani doktor
powiedziała, że ssać nie chce bo jest chory. Teraz jest juz zdrowy i nadal
nie chce ssać. Zaczęłam podawać mu kaszkę Bebiko mleczno-ryzową, żeby nie był
głodny. Pytałam pediatrę o możliwość podawania Erykowi mleka modyfikowanego,
ale pani doktor uparcie zaleca przystawianie syna do piersi. A Eryk nie chce.
Co mam zrobić? Bardzo proszę o jakąś opinię. Jesli byłaby możliwośc to na mój
adres mailowy Aniuta225@wp.pl. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: samo się odstawia 07.12.06, 07:56
      twoj malec ma 7 miesiecy, pewnie juz go dokarmiasz. slyszalam, ze wiele dzieciaczkow po zapoznaniu sie z nowymi smakami, nie ma juz ochoty na mleko matki. trzeba wtedy dalej malca przystawiac i probowac. moze sie uda :-)
    • betty69 Re: samo się odstawia 07.12.06, 11:16
      moje dziecie ma 10-mies. i nadal kocha mamy cycusia, pomimo ze je 16 nowych produktow. chcialabym
      zeby sie sam odstawil :)
    • erykamama Re: samo się odstawia 07.12.06, 14:06
      Też bym tak chciała- karmić Eryka conajmniej do jego roczku. Niestety :-(. Ok,
      poznał nowe smaki i dlatego nie chce cyca... ale co dalej? Mleko modyfikowane?
      Wczoraj podałam mu w nocy Bebiko2. Potem obudził się z płaczem i z bolącym
      brzuszkiem....
    • erykamama i co dalej? 07.12.06, 14:13
      Też bym tak chciała- karmić Eryka piersią conajmniej do jego roczku... Czego on
      nie wyprawia, kiedy próbuję go karmić!oka, spróbował innych smaków, ale co
      dalej? Kaszka wystarczy? Wczoraj w nocy podałam mu Bebiko 2. Obudził się
      później z płaczem i bolącym brzuszkiem. Więc co robić?
      • beniusia79 Re: i co dalej? 07.12.06, 14:40
        a probowalas dawac mu odciagniete mleko? przypuszczam, ze bebiko dalas mu w butelce, jak nie chce cyca to moze chociaz butli wypije?
        • erykamama Re: i co dalej? 07.12.06, 17:01
          Próbowałam odciągać. Niestety mleka jest bardzo mało, jakieś 10ml. Myślałam, że
          nie umiem właściwie odciągać. Tu z kolei pomogła mi pediatra, pokazała jak ona
          to robi (ma 10-mies córeczkę). Spróbowałam w domu i nic. Naddal 10ml. Szczerze
          mówiąc, troche mnie to załamuje. Tak bardzo chciałam długo karmić Eryka
          piersią. A tu nic.
          • kokardka_80 Re: i co dalej? 09.12.06, 19:34
            Moim zdaniem, skoro Maluszek nie ma ochoty na ssanie mimo Twoich prób, to nie
            ma co Go męczyć i siebie też. Nie miej wyrzutów sumienia! Kup mleczko, skoro
            nie pasuje bebiko to kup inne. Dobzre pani pediatrze mówić, żebyś przystaiwała,
            pewnie sugeruje sie swoim dzieckiem, a dzieci są różne. Karmiłas i tak ponad
            pół roku, a to dużo. Nie załamuj się! Maluch chce mieć mamę uśmiechniętą!
            Powodzenia!:))) Aha, nie wiem jak odciagałaś, ale laktator avent isis jest
            super. Sama uzywam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka