aniak790207 28.02.07, 20:53 o 16 mialam38,9 teraz mam 37,6 po 4 apappach piersi wrzace i jedna bardzo boli,co robicmnie chcejechac na pogotwie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: goraczka,pomocy! 28.02.07, 20:59 Od tej bolącej zaczynać wiekszość karmień, karmić czesciej niż do tej pory (przez dobę, dwie - czyli do poprawy i jeszcze chwilę), jeśli piers boli, jest twardsza a dziecko nie ma ochoty na choćby kótkie ssanie przyda się odciągniecie odrobiny mleka (delikatnie, ręką uciskając zatoki mleczne znajdujace sie pod otoczką), w przerwie miedzy karmieniami przydadza sie okłady z lekko zgniecionych lisci białej kapusty o pokojowej temperaturze, natomiast pierwszy liść przykładany po karmieniu/odciaganiu powinien być chłodny. Duzo odpoczynku, więcej picia, bo podwyższona temperatura powoduję zwiększone zapotrezbowanie na wodę. Jesli trezba coć przeciwbólowego i przeciwgoraczkowego (i przeciwzapalnego) proponuję środki z paracetamolem czy ibuprofenem . pozdrawiam i zyczę szybkiej poprawy :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: goraczka,pomocy! 02.03.07, 14:43 Przepraszam za brak ludzkiego wstępu do rad. Żebym chociaż napisała "proponuje", ale nie, nawet to jedno słowo mi umknęło. Mam Pani, że już lepiej się Pani. I, że wybaczy mi Pani formę w jakiej napisałam pierwsze zdanie. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś