Dodaj do ulubionych

kosmetyki a laktacja

29.03.07, 20:40
hej!
karmie piersią i kupiłam sobie serum wyszczuplające Eveline. czy można to
stosowac? moja koleżanka twierdzi, że absolutnie nie. jakie w takim razie
kosmetyki wolno, a jakie nie?
Obserwuj wątek
    • kofkak Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 20:48
      absolutnie zakazany jest samoopalacz! brązowe mleko leci z cycusia i może
      zaszkodzić dzidzi!
      :DDDDDDDD
    • kasia_266 Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 20:49
      niby czemu nie????możesz stosować nawet kremy ujędrniajšce biust tylko omijajšc
      okolice sutków.sama stosuję krem ujędrniajšcy z avonu już od2 m-cy i karmię
      piersiš już pišty m-c.wogule się nie przejmuj takim gadaniem!
      • lorenza_pellegrini Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 20:51
        Absolutnie nic nie można używać!!!!! Dopiero po odstawieniu dzieciątka od
        piersi możesz powolutku zacząć od szarego mydła...
        • nadi25 Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:07
          rozumiem, że opierasz się na własnych doświadczeniach...no gratuluję!
          • twixy Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:36
            Oszlałaś? Od takiego brązowego mleka to murzyn Ci się z dziecka zrobi! A kto to
            widział karmiącą matkę jako zadbaną kobietę! Ty masz wyglądać jak krowa dojna a
            nie takie głupoty Ci w głowie!!! :) Jeszcze nie daj Boże Ci pokarm zaniknie i
            dziecko z Tobą więzi nie nawiąże. Lepiej zacząć używać kosmetyków jak dziecko
            odstawisz od piersi, tj za jakieś 5lat. Powodzenia
            • ada11152 Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:39
              twix, pojechałas po bandzie, i za to cie lubie, dziewczyno, droga od tej
              lakatcji nieszczęsna
              uzywaj sobie czego chcesz, kto ci takie pierdoły naopowiadał
              ludzie jaki ciemnogród
              • 1979gl Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:50
                Pierwszy raz slysze ze nie wolno uzywac podczas karmienia takich kosmetykow-
                mysle ze to nie ma nic wspolnego z karmieniem -a jak nie jestes pewna to
                zapytaj w aptece a zreszta powinno pisac na ulotce czy faktycznie jest
                zabronione uzywac podczas karmienia
                • twixy Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:54
                  A co tam się będziesz apteki pytała. Mika_p Ci wszystko napisze. Przesz to
                  wszystkowiedzące.
                • lidkaaa Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:54
                  Ja się ostatnio podłamałam jak koleżanka zaczęła mi opowiadac właśnie takie
                  "niusy". Otóż w szkole rodzenia panie położne informują m.in. o tym,że dopóki
                  karmi się piersią ABSOLUTNIE NIE MOŻNA używać dezodorantów bo to wpływa na
                  jakość pokarmu. Ludzie....
                  • kofkak Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 08:16
                    tak, ja jak używałam antyperspirantu, to dzieciak mi się nie pocił :DDDD
                    • nadi25 Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 09:13
                      dziewczyny,
                      mi nie chodzi o jakieś zabobony, tylko o to, że niektóre substancje przenikają
                      do mleka, np retinol, stąd tego typu kremów nie mozna stosowac. i nie jest to
                      mój wymysl, czy , co gorsza, zabobon, tylko opinia lekarska. a co do
                      dezodorantów, chodzi o to, że maluch jest przyzwyczajony do zapachu mamy i
                      niekiedy może się faktycznie zdarzyc, że podczas stosowania jakiś super mocnych
                      perfum, maluch po prostu nie poczuje jej zapachu i może mneij efektywnie ssac.
                      ale chodzi o jakies naprawdę konkretne wonie...:)na pewno nie dezodorant.
                  • kruszynka301 Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 09:04
                    dopóki
                    > karmi się piersią ABSOLUTNIE NIE MOŻNA używać dezodorantów bo to wpływa na
                    > jakość pokarmu. Ludzie....

Bo niektórzy na głodzie piją np wodę brzozową, dezodoranty też przecież
                    zawierają alkohol - to o to chodziło położnej. Żeby nie pić;)))).
    • gorka222 Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 09:33
      a ja tam szanuje takie mamy,ktore potrafia sie tak poswiecac dla swojego
      dziecka uzywajac jedynie szarego mydla choc samej daleko mi do takiego
      idealu,tlumacze to sobie tym ze co z tego ze bede wiecznie wydezynfekowana
      skoro jak wyjde z malym na dwor smrod spalin i tak go dopadnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka