nadi25 29.03.07, 20:40 hej! karmie piersią i kupiłam sobie serum wyszczuplające Eveline. czy można to stosowac? moja koleżanka twierdzi, że absolutnie nie. jakie w takim razie kosmetyki wolno, a jakie nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kofkak Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 20:48 absolutnie zakazany jest samoopalacz! brązowe mleko leci z cycusia i może zaszkodzić dzidzi! :DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_266 Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 20:49 niby czemu nie????możesz stosować nawet kremy ujędrniajšce biust tylko omijajšc okolice sutków.sama stosuję krem ujędrniajšcy z avonu już od2 m-cy i karmię piersiš już pišty m-c.wogule się nie przejmuj takim gadaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
lorenza_pellegrini Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 20:51 Absolutnie nic nie można używać!!!!! Dopiero po odstawieniu dzieciątka od piersi możesz powolutku zacząć od szarego mydła... Odpowiedz Link Zgłoś
nadi25 Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:07 rozumiem, że opierasz się na własnych doświadczeniach...no gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:36 Oszlałaś? Od takiego brązowego mleka to murzyn Ci się z dziecka zrobi! A kto to widział karmiącą matkę jako zadbaną kobietę! Ty masz wyglądać jak krowa dojna a nie takie głupoty Ci w głowie!!! :) Jeszcze nie daj Boże Ci pokarm zaniknie i dziecko z Tobą więzi nie nawiąże. Lepiej zacząć używać kosmetyków jak dziecko odstawisz od piersi, tj za jakieś 5lat. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ada11152 Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:39 twix, pojechałas po bandzie, i za to cie lubie, dziewczyno, droga od tej lakatcji nieszczęsna uzywaj sobie czego chcesz, kto ci takie pierdoły naopowiadał ludzie jaki ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
1979gl Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:50 Pierwszy raz slysze ze nie wolno uzywac podczas karmienia takich kosmetykow- mysle ze to nie ma nic wspolnego z karmieniem -a jak nie jestes pewna to zapytaj w aptece a zreszta powinno pisac na ulotce czy faktycznie jest zabronione uzywac podczas karmienia Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:54 A co tam się będziesz apteki pytała. Mika_p Ci wszystko napisze. Przesz to wszystkowiedzące. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaaa Re: kosmetyki a laktacja 29.03.07, 21:54 Ja się ostatnio podłamałam jak koleżanka zaczęła mi opowiadac właśnie takie "niusy". Otóż w szkole rodzenia panie położne informują m.in. o tym,że dopóki karmi się piersią ABSOLUTNIE NIE MOŻNA używać dezodorantów bo to wpływa na jakość pokarmu. Ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kofkak Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 08:16 tak, ja jak używałam antyperspirantu, to dzieciak mi się nie pocił :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
nadi25 Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 09:13 dziewczyny, mi nie chodzi o jakieś zabobony, tylko o to, że niektóre substancje przenikają do mleka, np retinol, stąd tego typu kremów nie mozna stosowac. i nie jest to mój wymysl, czy , co gorsza, zabobon, tylko opinia lekarska. a co do dezodorantów, chodzi o to, że maluch jest przyzwyczajony do zapachu mamy i niekiedy może się faktycznie zdarzyc, że podczas stosowania jakiś super mocnych perfum, maluch po prostu nie poczuje jej zapachu i może mneij efektywnie ssac. ale chodzi o jakies naprawdę konkretne wonie...:)na pewno nie dezodorant. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 09:04 dopóki > karmi się piersią ABSOLUTNIE NIE MOŻNA używać dezodorantów bo to wpływa na > jakość pokarmu. Ludzie.... Bo niektórzy na głodzie piją np wodę brzozową, dezodoranty też przecież zawierają alkohol - to o to chodziło położnej. Żeby nie pić;)))). Odpowiedz Link Zgłoś
gorka222 Re: kosmetyki a laktacja 30.03.07, 09:33 a ja tam szanuje takie mamy,ktore potrafia sie tak poswiecac dla swojego dziecka uzywajac jedynie szarego mydla choc samej daleko mi do takiego idealu,tlumacze to sobie tym ze co z tego ze bede wiecznie wydezynfekowana skoro jak wyjde z malym na dwor smrod spalin i tak go dopadnie Odpowiedz Link Zgłoś