ewka2215 22.05.07, 10:32 Moja 2 tygodniowa córeczka bardzo często się zachłystuje, az czasami boje sie jej dawać mleka oraz bardzo dużo ulewa po kazdym karmieniu-dlaczego tak się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli77 Re: zachłystywanie się i ulewanie 22.05.07, 12:14 Też się podłączę pod pytanie. Zachłystywanie to pewnie dlatego ze mocno leci pokarm i nie radzą sobie z szybkim przełykaniem. No właśnie ale jak sobie radzić w takiej sytuacji? Zwykle po 4-5 minutach łapczywego ssania zaczyna kaszleć i się męczy, a potem to ulewanie... Odpowiedz Link Zgłoś
mimiwp Re: zachłystywanie się i ulewanie 22.05.07, 19:46 dziewczyny ja tak miałam na początku (nawet teraz jak synek jest zmęczony, a ma juz miesiąc i tydzień nie radzi sobie z nadmiarem i złości się) i jeszcze w szpitalu jedna z pań położnych zaproponowała odciąganie, a dopiero potem karmienie. U mnie pomagało, ale było chłodno, a pierwszy pokarm dla dziecka to właśnie picie, więc nie wiem jak to jest w takie gorące dni... Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: zachłystywanie się i ulewanie 23.05.07, 00:42 Ale to odciąganie jeszcze bardziej pewnie pobudzi laktację a to chyba lepiej jakby jednak te piersi nie były aż tak przepełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
mimiwp Re: zachłystywanie się i ulewanie 23.05.07, 10:02 u mnie było bez zmian, a pamiętaj, ze córcia będzie starsza i będzie sobie coraz lepiej z tym radziła :) na razie to jeszcze maleństwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: zachłystywanie się i ulewanie 23.05.07, 16:23 Zrezygnowałam 2 dni temu z picia ulubionego przeze mnie mleka krowiego i córeczka znacznie mniej ulewa, jeszcze nie wiem czy to przypadek, czy rzeczywiście nie służyło jej. Odpowiedz Link Zgłoś
anett-ess Re: zachłystywanie się i ulewanie 23.05.07, 22:24 cześć ja podpisuje swoją koleżankę nie ma ona komputera i szukam dla niej pomocy ma ona córeczkę 3miesiące i 2 tygodnie , już nie ma kolek a zaczeła strasznie ulewać .widziałam i to strasznie , po 5 razy po karzdym jedzeniu . płacze jak zaczyna jeść ,a na wadze przybiera bardzo ma 59 cm i 6200kg .jest bezprzerwy głodna i ulewa gęstym mlekiem.chciałabym jej pomóc sama mam synka 4 miesiące i wiem co czuje matka jak coś nie tak . była u lekaża i powiedziała że to normalne i że ma nosić ją główka wyżej ,lecz to nic nie pomaga dziewczyny pomóżcie gdzie szukać pomocy . do jakiego ma iść lekarza co małej jest?????? Odpowiedz Link Zgłoś