12.07.07, 11:57
Witam, czy któras firma robiąca słoiczki dla dzieci ma w ofercie ziemniaka -
wyłacznie bez dodatków typu dynia ,dziekuję
Obserwuj wątek
    • maff1 Re: Ziemniak 12.07.07, 16:31
      hmmm, tego nie wiem.
      Ale co stoi na przeszkodzie by ugotowac ziemniaka i go przetrzeć?
      wtedy wiesz co dziecku dajesz, bo zrobione osobiście. :)
      • mika_p Re: Ziemniak 12.07.07, 21:01
        A jak wybierzesz odpowiednią "rasę" (irga, o ile dobrze pamiętam), to sam ci
        się rozsypie, nawet nie potrzeba przecierac, tylko troszke przydusic łyzką :)
        • kadewu1 Re: Ziemniak 13.07.07, 09:28
          Tak, tylko ziemniaki "dla dorosłych" często zawierają dużo nawozu; wiem coś o
          tym, bo wychowałam się na własnych ziemniakach i zawsze jakoś czuję w kupnych
          sztuczne nawozy (wiem, jestem zboczona). Ja robię tak, że gotuję ziemniak
          jednego dnia (np. w zupie, czy jak tam danego dnia trzeba) i zostawiam trochę
          na następny, Jeśli na drugi dzień, po podgrzaniu, ziemniak jest nadal smaczny,
          nie czuć go żadnym świństwem, to ta partia ziemniaków jest ok.

Ale moje dziecko i tak ma wysypkę po ziemniakach.
          KmJ
          • maff1 Re: Ziemniak 13.07.07, 10:43
            wątpię czy ziemniaki do masowej produkcji odżywek w słoiczkach pochodziły z
            upraw ekologicznych. Poszczegulne partie ziemniaków poddawane sa raczej
            badaniom laboratoryjnym - i jesli spełniają normy, to idą do produkcji.
            ale trzeba pamietać co to jest norma - norma dopuszcza zawartośc pewnych
            związków, ale do pewnej granicy. Czyli nawozy i chemia jest w ziemniaku, ale w
            stężeniu szeroko rozumianym jako bezpieczne.
            Niestety jak to z normami jest pokazuje przykład budownictwa z lat 60/70 tych.
            Wtedy sciany zewnętrzne spełniały normy, a teraz już nie spełniają - i stąd
            koniecznośc docieplania. (bardzo upraszczam)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka