moniczka-3 18.10.07, 21:44 Prosze Panią Monike o pomoc mam dwu letniego syna i sześcio miesięczną córke czy moge ich karmić razem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: dwóch na raz 19.10.07, 10:16 Jest sporo mam, które tak robią. Zajrzyj na forum o długim karmieniu piersią forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21000 Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: dwóch na raz 19.10.07, 11:56 Mozna oczywiście. Jeżeli znasz angielski, tu znajdziesz dużo na ten temat (po ang. to się nazywa "tandem nursing"): www.kellymom.com/nursingtwo/index.html www.kellymom.com/bf/tandem/links-nursingpregnant.html Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: dwóch na raz 19.10.07, 14:34 Potwierdzam i pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
anaj75 Re: dwóch na raz 20.10.07, 14:49 Karm spokojnie ile chcesz i ile dzieci potrzebują:) Ja karmiłam dwójkę przez 7 miesięcy (22 miesięcy różnicy). Pod koniec starszy synek w wieku 2;5 zrezygnował, z moją niewielką zachętą. Przyznam się jednak, że z perspektywy czasu (teraz ma 4 lata) widzę, iż z tą moją zachętą się pośpieszyłam. Faktyczny skok rozwojowy psycho - fizyczny u mojego synka nastąpił w wieku około 3 lat (samodzielne zasypianie, przesypianie nocy, zwiększenie apetytu na różne pokarmy, całkowite opanowanie czystości itd.) i patrząc tylko na jego potrzeby, myślę, że mogłam go spokojnie karmić do tego wieku. Zapraszam, zajrzyj na: długie karmienie piersią Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś