Dodaj do ulubionych

częste kupki

21.01.08, 10:08
Witam
Czy to normalne że 4,5 miesięczne dziecko, karmione tylko piersią, robi kupkę przy niemal każdym karmieniu, zupełnie jak noworodek? Zaczęło się to jakos na początku stycznia- wcześniej robił raz dziennie. Bardzo proszę o odpowiedź, bo zaczyna mnie to niepokoić. Skoro moje mleko tak przez niego przelatuje to może powinnam przerzucić się na sztuczne?
Pozdrawiam
Mama Janka
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: częste kupki 21.01.08, 11:05
      Moja pod koniec 4. miesiąca potrafiła robić do 12 na dobę, jesli zaniedbałam
      podawania herbatki z kopru włoskiego, którą podawałam regularnie praktycznie od
      początku. Przy herbatce robiła średnio 8. Normalne, ale źle wpływalo na stan
      skóry na pupie.
      Dlatego jak skonczyła 4 miesiące, wprowadziłam marchewkę. Tylko dla dobra skóry.
      Jak po kilku tygodniach doszłysmy do w miarę sensownej ilosci, ilość kup się
      troszkę zmniejszyła, a po 5. miesiącu dołozyłam jeszcze kleik ryżowy. Dalsze
      rozszerzanie diety poszło planowo na przełomie 5. i 6. miesiąca.

Na pewno kleik lub marchewka będą sensowniejsze niż mleko sztuczne :) Jeśli
      uważasz, że taka ilosc kup źle wpływa na dziecko.
      • mama_jana Re: częste kupki 21.01.08, 11:20
        W zasadzie to nie wpływa to w widoczny sposób na synka, bardziej martwi mnie to że może być coś nie tak w środku i stąd taka ilość kupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka