Dodaj do ulubionych

8-mczny przyrost

18.02.08, 20:42
280 g w miesiacy. czy to w normie czy jednak za mało? synek wazy teraz równe 9 kg, w poprzednim miesiacu przybrał 370. Czy powinnam sie martwic? syenk jest gł na piersi, nie chce za bardzo innych rzeczy jesc (zadne karmienie piersia nie zostało zastapione innym pokarmem)
Obserwuj wątek
    • mi.ni Re: 8-mczny przyrost 18.02.08, 21:09
      moja córa od skończenia 6 mies przybiera jeszcze mniej, najpierw 250,potem 150
      teraz ma 8 mies i wazy 8 kg,też jest na piersi ale w dzien jada od 12 do 17.30
      tylko stałe,zupki,deserki,w nocy i rano wyłącznie pierś,pediatra mówi ze to
      normalny przyrost i nie ma się czym martwić.
      porozmawiaj z pediatrą i zastanów się nad sposobem wprowadzania nowości
      stałych.ja "odżyłam" jak w dzień zrezygnowałam z piersi,nie czuję się już tak
      wymęczona i przestałam chudnąć
      pozdrawiam
      • asp-ra mi.ni 18.02.08, 21:29
        ja juz od 4 miesiecy próbuje mu wprowadzic nowosci, ale dopiero od niedawna zaczałemu mu chyba cos smakowac. tak to zaciskał usta lub pluł warzywkami itp. a teraz widze, ze mu smakuje i miescko, i zołtko i ziemniaki; staram sie dawac mu jedzonko, ale on tylko zje moze ze 2 czy 3 łyzeczki a to za mało na jeden posiłek:-( ale mam nadzieje, ze zacznie jesc lepiej; a propo odchudzania - ja bym tam chciała jeszcze pare kg mniej:-)
        • 1r1 Re: mi.ni 19.02.08, 15:22
          tak dzieci przybieraja min. to 50g na tydzień bodajże. moja córka ma
          10 mies. i tez tak przybiera ostatnio tzn. od okolo 6 mies.
          zwalniała stopniowo, a ostanie 3 mies. 300g tylko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka