paskap
03.04.08, 21:02
choruje od dawna na łuszczyce, głównie na głowie i kilka plamek na ciele; po ciązy mam bardzo zły stan skóry głowy; od pazdziernika stosuję masc przepisana przez pania dermatolog (to masc salicylowa; sklad (chyba:-) ac.salicylici, ol.ricici, adeps suilli - nie wiem czy dobrze napisałam, ale nie mogę rozczytać co na tej maści robionej jest napisane. MOje pytanie - czy moge tak długo stosować tą maść (musze praktycznie codziennie na noc, bo inaczej skóra staje się mocno sucha i tworzą się gigantyczne łuski)?? Pani dermatolog powiedziała, ze mogę, ale ja mam obawy. Zastanawiam się, czy ona czasem nie powoduję czerwonych polików u mojego 8 m-cznego synka - ciągle karmię go piersią. O tych policzkach pisałam wcześniej w innym poście-są one zaczerwienione, jakby popekane naczynka krwionośne, raczej nie szorstkie. Na reku ma ponadto jedno małe miescje tarkowate. Pani alergolog powiedziała, ze moze to byc poczatek azs, od kilku dni odsatwaiłam nabiał i smaruje buzie małego mascia (hydrocortison, acidi borni i chyba eucerini) . Na razie bez skóra pozostaje bez zmian (3 dzien kuracji).
I moze jeszcze jedno pytanie, co na skore głowy? szampony nie bardzo pomagaja...:-(