Dodaj do ulubionych

Pani Moniko, Dziewczyny XANAX

01.08.08, 22:00
Wróciłam od lekarza. Lekarka przepisała mi xanax i powiedziała, ,że
mam ograniczyć karmienie. Czy można go brac i czy koniecznie
ograniczyć????Proszę pomóżcie, bardzo ważne, jestem w strasznej
sytuacji. Niedługo chrzest Juli i niestety będzie też mój mąż,
będzie mi ciężko :(
Obserwuj wątek
    • bathilda Szukałam, szukałam i znalazłam 02.08.08, 15:01
      Dr Halle to największy guru odnośnie leków i laktacji:

66.230.33.248/discus/messages/56/871.html?1092404148

Jeśli nie mówisz po angielsku to ogólnie jest tu powiedziane, że odradza ciągłe
      stosowanie Xanaxu u matek noworodków i małych, często karmionych niemowląt.

W tym przypadku dziecko ma 16 miesiecy, jedyt karmnione 2-3 razy w dzień i raz w
      nocy a matka planuje brać Xenox sporadczyczie (raz dziennie). I dr Halle pozwala.

Innych rozsądnych źródeł nie znalazłam. Może zadzwoń do KUKP?

Ściskam.
      • kaeira Re: Szukałam, szukałam i znalazłam 02.08.08, 18:23
        Faktycznie, raczej odradza się ten lek przy karmieniu regularnym i mlodszych dzieci.

Z tym że źródła podkreślają, że obecnie lek ten powinno się zalecać się tylko krótko i przejściowo, a to ze względu na to że a) niesie duże ryzyko uzależnienia i b) o wiele skuteczniejsze i bezpieczniejsze są nowoczesne leki antydepresyjne z grupy SSRI - a przypomina, że przy tych (niektorych) ani odstawianie ani zmniejszanie karmienia nie jest konieczne.

Proponuje, abyś albo zadzwoniła do p. Moniki (dała ci przecież swój numer) albo do KUKP i poradziła się, jak przetrwać z tym lekiem - może jakiś inny odpowiednik jest bardziej do przyjęcia?
        • monika_staszewska Re: Szukałam, szukałam i znalazłam 25.08.08, 15:23
          Przepraszam bardzo, że odzywam się dopiero teraz, ale najpierw sobie
          wypoczywałam, a potem chorowałam… Rozumiem, że w międzyczasie wszystkie
          wątpliwości zostały rozwiane, bo w innym wypadku pewnie by Pani do mnie zadzwoniła.
          pozdrawiam zatem tylko bardzo serdecznie :)
          monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka