Dodaj do ulubionych

ilość mleka w piersiach

13.09.08, 07:16
Od czego zależy ile go jest??? Tzn, czy mogę robić nieświadomie coś, że tego mleczka będzie mniej? Nie biorę leków, nie palę, nie piję alkoholu (1-2 razy w tyg wieczorem coolerek). Ale przyznam, że moja dieta nie jest zbyt zdrowa. Może trochę za mało piję wody, bo czasem koło 12: oops, ja od rana tylko na kawie z mleczkiem.... No i moja mama zaczyna drążyć mi, że nie uda mi się Rafiego karmić długo, bo stracę pokarm. Z jednej strony zapala się we mnie sprzeciw "ja wam pokażę na co mnie stać", ale czasem deprecha dopada i myślę, że może rzeczywiście nie uda mi się. A, dla mamy długo, to nawet 6 mies nie pociągnę..o czym tu mówić :(( No i jeszcze te przyrosty słabe ostatnio..
Bo ja wiem, że jak będę źle odżywiać się, to mleko się wyprodukuje z tego co mam już w organizmie i ja na tym stracę, ale może przynajmniej pić tyle co trzeba??

Dobra...Co ma wpływ na ilość mleczka w moich piersiach? Czy coś może zmniejszać jego ilość?
Obserwuj wątek
    • 987ania Re: ilość mleka w piersiach 13.09.08, 09:41
      Moja mama też na początku mi wciskała, że za mało piję, źle się odżywiam (bo jem
      wszystko) i pewnie małej chce się jeść/pić, że nie częściej niż co 3h. Ale
      szybko ją wyleczyłam z takiego gadania. Tobie też życzę powodzenia.
    • asia889 Re: ilość mleka w piersiach 13.09.08, 10:50
      Przede wszystkim na wielkość produkcji mleka wpływa popyt, czyli ssanie malucha.
      Im lepszy ssak tym większa produkcja. Pozostałe czynniki typu herbatki
      laktacyjne, ilość wypitej wody mają niewielkie znaczenie. Na mnie żadne
      wspomagające herbatki nie działały więc szybko zarzuciłam. Wodą się nie opijałam
      (tylko pod własne pragnienie) i karmiłam dłuuugo, czego i Tobie życzę i Twojemu
      maleństwu oczywiście.
    • basiak36 Re: ilość mleka w piersiach 13.09.08, 13:51
      Po pierwsze karmienie piersia polega na tym ze nam nic do tego ile mleka w
      piersiach jest, bo to dziecko ma wiedziec i moc jesc kiedy chce zeby moc zjesc
      ile chce:) Calkowicie ufamy dziecku, to podstawa.
      Jesli dziecku cos przeszkadza ssac tyle ile chce, np smoczek, dopajanie,
      dokarmianie, produkcja pokarmu spadnie.
      Jesli matka jest skrajnie niedozywiona, odwodniona, ilosc mleka spadnie, ale
      organizm nadal bedzie robil co moze aby w tej mniejszej ilosci mleka dac dziecku
      jak najwiecej niezbednych skladnikow i kalorii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka