2fasolki 12.06.09, 13:45 Maciek (5 mies.) podczas karmienia macha ręką i tłucze się po główce. Jakieś pomysły, co może być tego powodem? Zwykle machał rączką, jakby czarował albo się przeciągał, ale teraz się normalnie bije :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: bije się po głowce... 12.06.09, 13:54 Normalne, odkrył, że ma główkę. Potem będzie wsadzał Ci palce do nosa i oczu albo ciągnął za włosy ;) Zajmij jego rączkę czymś, jeśli przeszkadza Ci to "bicie". A jeśli nie, to nie masz się czym martwić, krzywdy z pewnością sobie tym nie zrobi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia Re: bije się po głowce... 12.06.09, 13:59 'zabawiaj' ta fruwającą raczke. moja mma prawie 9 miesiecy i jej nie przeszło. drapie sie po uszach, bije siebie albo mnie, ciagnie si za włosy albo cos mietoli - podsuwam jej zabawki albo kawałek mojej bluzki, albo po prostu podaje swój palec czy łapie za ta raczke. tez mnie niepoikoiła ta fruwajaca raczka - a raczej atakujaca ucho - mysałam ze moze jakie zapalenie i ja boli. a jak była maleńka, to w czasie karmienia raczka zwisała jej bezwładnie do tyłu. to dopiero było niepokojące :) Odpowiedz Link Zgłoś
okri2 Re: bije się po głowce... 13.06.09, 00:16 moja robiła dokładnie tak samo!!! śmialiśmy się z niej :) coś tam kombinowałam, żeby tego nie robiła, ale już nie pamiętam co :( Potem zaczęła mnie szczypać po szyi i tak jej zostało do końca przygody z karmieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili Re: bije się po głowce... 13.06.09, 10:03 dokładnie moja mnie szczypie,ciagnie się za włosy(strasznie to wygląda).. wtedy albo jej trzymam rączkę albo daję jej coś do gniecenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
agasobczak Re: bije się po głowce... 13.06.09, 11:59 Jasko ciagnie sie za ucho a to dla mnie wtedy sygnal ze za chiwle zasnie :) co dziecko to inny obyczaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Do papryczki 13.06.09, 12:43 Nie na temat - odbierz proszę pocztę gazetową. Odpowiedz Link Zgłoś
akaksz Re: bije się po głowce... 14.06.09, 00:02 Moja córcia ma 3,5 msc i też od kilku dni zaczyna machać rączką,drapie się po buzi, wkłada palec do oczka albo ciągnie się za uszko. Jak ją zaboli to płacze. Próbuję włożyć jej swoj palec w łapkę albo dac o miętolenie bluzkę ale ona woli jednak swoja buzię maltretować :( po skończonym karieniu cała jest czerwona Zaczęłąm się tym martwić ale widzę że też macie takie przygody Odpowiedz Link Zgłoś
2fasolki Re: bije się po głowce... 14.06.09, 15:27 dzięki dziewczyny, bo ja już zapalenie ucha podejrzewałam, ale innych dolegliwości nie ma, więc nie mogłam zakumać, o co mu chodzi :) na odkrycie główki nie wpadłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś