olgakg 05.08.09, 19:14 Witam ,wszystkie forumowiczki, czy ktoras karmiac piersia zazywala tabletki Cerazette?Czy po nich przytylo sie wam?i jak sie czulyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbroska Re: cerazette 05.08.09, 19:59 Biorę Cerazette prawie 8 miesięcy. Nic mi się nie przytyło, a wręcz przeciwnie, bo w 3 miesiące od porodu udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży. A przytyło mi się w ciąży sporo, bo 19kg. Teraz utrzymuję wagę bez większych problemów. Czuję się po nim nieźle. Mój lekarz ostrzegał mnie tylko przed plamieniami, ale nic takiego nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
cler27 Re: cerazette 06.08.09, 13:57 Witam ! Biorę Cerazette od prawie 9 miesięcy. Prawdę mówiąc, mam obecnie wagę "poporodową" - ale wynika to raczej z tego, że nadal karmię piersią ( i nie mogę się radykalnie odchudzać ), oraz z tego, że choruję na niedoczynność tarczycy + ch. Hashimoto. Mój lekarz stwierdził, że na powrót do wagi przedciążowej trochę potrwa w moim przypadku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: cerazette 07.08.09, 20:42 Ja brałam tylko przez 2 cykle bo bardzo źle się czułam. Miałam bóle głowy, nudności. Za to trzeba było przyznać że było bardzo skuteczne, głównie dzięki temu, że w ogóle przeszła mi po nich ochota. A wiadomo, że najskuteczniejsza jest szklanka wody zamiast ;) Odpowiedz Link Zgłoś
korrra Re: cerazette 08.08.09, 10:40 Chcę przyjmować,ale na okres się chyba nie doczekam a po porodzie jestem już 8 misięcy :( Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: cerazette 08.08.09, 11:03 Ja dostałam okres po roku od porodu. Moja gin mówi, że martwić to się można jeśli po 6 tygodniach od całkowitego odstawienia nie wróci. U mnie się pojawił po 6 tygodniach odkąd zostawiłam tylko 1 karmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbroska Re: cerazette 08.08.09, 11:32 Nie musisz mieć okresu, aby przyjmować Cerazette. Ja jeszcze nie mam, a jestem 8 miesięcy i 3 tygodnie od porodu :) Zaczynasz brać w dowolnym momencie, po 5 dniach brania Cerazette już jesteś zabezpieczona. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: cerazette 08.08.09, 15:35 Zaczęłam przyjmowac równo 6 tygodni po porodzie, nie pojawiło się żadne krwawienie. Dobrze tolerowane, poza niezwykłą suchością w pochwie i zerowym libido, z tego powodu nie polecam. Brałam je 7 miesięcy, zamieniłam na tabletki dwuskładnikowe z ostatnim dniem karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś