kasi-ka79 07.08.09, 10:36 mam pytanie błache ale pytanie czy przy karmieniu piersią można malować paznokcje ? wiem, że włosów nie powinno sie farbować a o z paznokacjami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: pomalowane paznokcie 07.08.09, 10:39 Możesz sie i malować i depilować i farbować i robić co tylko chcesz - w końcu mama karmiąca też musi być ładna, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: pomalowane paznokcie 07.08.09, 12:30 a dlaczego włosów nie wolno farbować??! Odpowiedz Link Zgłoś
martap_87 Re: pomalowane paznokcie 07.08.09, 12:38 no wlasnie tez jestem ciekawa dlaczego nie wolno farbowac wlosow?! MOZESZ MALOWAC PAZNOKCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: pomalowane paznokcie 07.08.09, 13:25 No bo niby opary z farby (ta cała chemia, amoniak itp.) są wdychane przez mamę karmiącą... Ja tam się farbowałam, nawet jak w ciąży byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: pomalowane paznokcie 07.08.09, 13:49 Ekspert forum p. Monika wielokrotnie potwierdzała, że można stosować wszelkie zabiegi kosmetyczne - w tym farbowanie, depilację, guam, algi, solarium, malowanie paznokci, trwałą, tipsy, saunę, oraz wszelkie kremy/balsamy/serumy: na rozstępy, cellulit, z kofeiną, samoopalacze, aktywne itp itd (także na biust, z tym że oczywiście nie na brodawkę, i lepiej nie niedługo przed karmieniem, żeby się dziecko niechcący nie najadło) Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: pomalowane paznokcie 08.08.09, 15:35 Nie, no - przy karmieniu to może rzeczywiście lepiej nie malować paznokci i nie farbować włosów, to jednak śmierdzi, poza tym maluch się szarpnie i już paznokieć krzywo umalowany ;) Ale możesz zostawić dziecko pod opieką taty i dokonać upiększających czynności w łazience ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: pomalowane paznokcie 09.08.09, 17:44 No proszę cię.... A czym karmisz piersią czy palcami/paznokciami? Boszszsz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yumemi Re: krem na rozstępy IP: 213.205.251.* 06.02.15, 15:28 Poważnie doszlas do wniosku ze to od kremu dostałas biegunke?? A wiesz ze sa tez wirusy wokoło nas, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yumemi Re: krem na rozstępy IP: 213.205.251.* 06.02.15, 17:22 Swoją droga ciekawe bedą te badania za 40-50 lat skoro po 3 mcu większośc dzieci jest na mm. I ciekawe jak rozgranicza wpływ chemii ze środowiska etc. Moze 'lekarz' wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś