24.11.10, 14:32
Witam,
Mam pytanie co do testow z RODK w sprawie o ustalenie konkatow - kogo sad kieruje dziecko, matke, ojca?
Czy mozna odmowiec udzialu w testach/nie zgodzic sie na udzial dziecka?
Dzieki
Obserwuj wątek
    • annakate Re: RODK 24.11.10, 22:17
      zależy co sąd chce stwierdzić i w jakim wieku jest dziecko, ale z reguły bada się oboje rodziców i dziecko

oczywiście nikt nie zawlecze na badania siła, ale zanim się nie stawisz dobrze to przemyśl - przeszkody stawiane przeprowadzeniu dowodu dopuszczonego przez sąd są zaliczane na plus drugiej stronie

czyli jesli dopuszczony jest dowod na okolicznośc relacji rodziców z dzieckiem i kwalifikacji wychowawczych rodziców będa badani wszyscy, z tym, że dziecko w styczności z każdym z rodziców i oddzielnie, oprócz tego odddzielnie z każdym z rodziców rozmowa
      jesli nie przyjdziesz z dzieckiem relacja nie będzie zbadana, kwalifikacje wychowawcze jedynie ojca - a nieobecni racji nie mają, ojciec będzie miał możliwosc zaprezentowania sie najlepiej jak potrafi a Ty odbierzesz sobie szansę przedstwaienia swoich racji
      • andersgood Re: RODK 25.11.10, 09:33
        dzieki, chodzilo mi raczej jak to wyglada proceduralnie czy jak ja odmowie udzialu w badaniach to dziecko ktore mieszka ze mna tez nie pojdzie, w tej sytuacji ojciec idzie sam???
        nie mam przekonania do tych badan, duzo zlych rzeczy o nich slyszlam ze sa nieobiektywne, a dziecko nie jest male ma 10 lat to dla niej bylby stres.
        mnie kiedys badano jak bylam dzieckiem i rodzice sie klocili i do dzisiaj mam wyrzuty sumienia....trauma
    • laura_fairlie Re: RODK 25.11.10, 10:41
      Możesz się jeszcze bezsądownie dogadać w sprawie kontaktów ojciec/córka z ojcem i wtedy żaden RODK nie będzie potrzebny...
      • annakate Re: RODK 26.11.10, 00:00
        a jesli trudno wam sie dogadać bez pomocy to może mediacja? nic nie tracisz...
        • andersgood Re: RODK 26.11.10, 10:20
          tak mediacja to dobry pomysl, ale eks boi sie mediacjismile)))
          • laura_fairlie Re: RODK 26.11.10, 12:02
            Przecież jeśli się nie dogadacie, to zawsze pozostaje ten RODK i sąd. Spróbuj go namówić i oszczędźcie dziecku stresu.
            • andersgood Re: RODK 26.11.10, 12:20
              eks boi sie mediacji, ni pojdzie sad mu proponowal on odmowil.
              do mnie powiedzial ze woli dziecko wyslac do psychologa a na mediacje nie pojdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka