Dodaj do ulubionych

alimenty:-(

02.03.11, 10:08
Witam wszystkich serdecznie,bardzo się ciesze że powstało takie forum,gdzie można zaczerpnąć trochę wiedzy na pewne tematy.Mam problem z uzyskaniem alimentów od ojca dziecka,wiem że ten problem dotyczy wiele matek ale ja już zwątpiłam,że kiedykolwiek uda mi się odzyskać jakiekolwiek pieniądze mojego dziecka.Problem mój polega na tym ze ,,tatuś" od 3 lat nie płaci nie dziecko żadnych pieniędzy, przebywa za granicą(Wielka Brytania) od tego tez czasu nie widział się z dzieckiem ani nie kontaktował telefonicznie chociaż wiele razy był w Polsce.Złożyłam tak jak mi w mopsie doradzili i komornik(sprawa też jest u komornika) wniosek w sadzie okręgowym wydział wizytacyjny,tak też zrobiłam,od 3 lat toczy mi się sprawa ciągle odsyłają mi mój wniosek,ze takiego tam nie ma, że nie mogą go zlokalizować, zasrany tatuś od 3 lal pracuje w tej samej firmie(gdzie jest na kontrakcie i bardzo dobrze zarabia) podaje adres jego firmy,podałam nawet jego konto bankowe,numer ubezpieczenia,wszystkie jakie posiadam informacje, i ciągle nic.Dzisiaj dostałam kolejny zwrot ze takiego tam nie ma, nie wiem gdzie mogę jeszcze iść dalej o pomoc wiem ze mogę zgłosić do prokuratury ale z tego co się dowiadywałam takie sprawy umarzają.czy ktoś miał podobna sytuacje? czy można gdzieś jeszcze szukać pomocy?Z funduszu alimentów nie pobieram bo mi przekracza dochód. Myslę tez o odebraniu praw rodzicielskich ale wiem ze jest ciężko.Jestem zrozpaczona nie wiem co mam dalej robić.Proszę Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • evi85 Re: alimenty:-( 02.03.11, 12:30
      hmm ciezka sytuacja
      a dziadkowie nie moga placic za syna? albo podac dokladne dane jego zameldowania?
      kurcze moze idz do porzadnego adwokata z powolania niech cos z tym zrobi tak zeby ruszylo z miejsca
      powodzenia !
      • burza4 Re: alimenty:-( 02.03.11, 15:07
        Dziadkowie nie będą płacić za syna - chyba, że autorka złoży pozew przeciwko nim bezpośrednio. NIe musi tego egzekwować - ale taki ruch w wielu przypadkach o niebo skuteczniej mobilizuje tatusia do przypomnienia sobie o obowiazkach niż komornik.
        • kasia-m123 Re: alimenty:-( 03.03.11, 08:39
          Dziadkowie są bezrobotni pozadłużani ich też ściga komornik za ich długi.
          Myślę jeszcze przez ambasadę ale nie wiem czy to coś mi da i czy zajmują się alimentami,może ktoś z was miał podobną sytuację,była bym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informacje.
          • evi85 Re: alimenty:-( 03.03.11, 09:34
            kochana mysle ze sama na wlasna reke nic nie zdzialasz
            tu potrzebny dobry prawnik , nie wiem moze uda sie spisac takaumowe ze splacisz go dopiero jak wyegzekwuje zalegle alimenty ?
            poza tym w kazdym, miescie w urzedzie miasta sa specjaliscie (prawnicy, prychologowie) ktorzy udzielaja bezplatnej pomocy
            jednak ja postawilabym wszystko na dobrego prawnika , bo samej to widzisz co mozna uzyskac-kupe nerwow i zero kasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka