Dodaj do ulubionych

Adwokat alimenty Wrocław

18.07.13, 22:35
Cześć Wszystkim,
może są wśród Was dziewczyny z Wrocławia, które mogą polecić dobrych adwokatów w sprawach o alimenty. Mam dwoje dzieci i dostaję na nie 800 zł. Pozwu jeszcze nie zakładałam, bo musiałam nabrać sił przed starciem z ojcem moich dzieci.
Będą wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • darusia8 Re: Adwokat alimenty Wrocław 19.08.13, 18:01
      mi sprawe prowadzi adw.Michał Hajduk, poleciła mi go znajoma. Pozew fajnie napisany, czekamy na termin rozprawy. Możesz skorzystać.
    • pani.truskawka Re: Adwokat alimenty Wrocław 30.08.13, 13:45
      Ja polecić mogę panią adwokat SPS Lawyers z samego centrum Wrocławia. Bardzo pomocna kobieta z fachowym podejściem do sprawy.
      • todilla Re: Adwokat alimenty Wrocław 01.09.13, 09:55
        Polecam adw. Joannę Sierczyńską-Mierzwę. Fachowa, skuteczna, doświadczona.
      • anna36wro Re: Adwokat alimenty Wrocław 09.09.13, 13:06
        Mi pomagała w podwyższeniu alimentów pani mecenas Agnieszka Gawrońska, która jest radcą prawnym. Siedzibę ma na Kazimierza Wielkiego 15. Bardzo mila i sympatyczna osoba. Gorąco polecam.
    • samosia02 Re: Adwokat alimenty Wrocław 15.09.13, 21:35
      Bardzo dziękuję za namiary. Przepraszam, że pisze pod lekko zmienionym nickiem, ale... zapomniałam hasła do poprzedniego.
      Dziewczyny, a jak widzicie obecną kwotę alimentów? Czy 800 PLN to dla sądu jest dużo? (bo, że to jest mało na normalne potrzeby dwójki dzieci, to wiemsad()
      • anna36wro Re: Adwokat alimenty Wrocław 16.09.13, 18:16
        Ja dostaję na dwójkę 1200 zł. Wszystko zależy od tego ile Twój były zarabia. Podsyłam Ci link do Pani mecenas, która prowadziła mi sprawę. kancelaria prawna wrocław
    • samosia02 koszt porady i wynajęcia adwokata 21.10.13, 13:21
      dziewczyny, proszę podajcie jeszcze jakie są koszty porad adwokata, napisania pozwu i ewentualnego uczestnictwa adwokata w rozprawie. Jeśli kwota jest uzależniona od wysokości roszczenia, to czy jeśli równocześnie występuję o zasądzenie alimentów w kwocie "n" i wypłatę zaległych, przyjmując, że powinny być wypłacane w zasądzanej kwocie "n", to opłata dla adwokata będzie procentem od obu?
      Nie wiem co wybrać, bo słyszałam, że wynajęcie adwokata jest postrzegane jako posiadania pieniędzy i w takim razie alimenty mogą być mniejsze. Jednak ja nie jestem w stanie samodzielnie zmierzyć się w sądzie z ojcem moich dzieci. Rozmowa z nim, a co dopiero spotkanie w sądzie, gdzie pozew na pewno doprowadzi go do białej gorączki, może być ponad moje siły. Zresztą to powód, że do tej pory nie występowałam o alimenty.
      • darusia8 Re: koszt porady i wynajęcia adwokata 21.10.13, 17:26
        koszt porady chyba 200zł, ale jak zlecałam sprawę to był wliczony. Adwokat sam wycenia swoją pracę, także musisz się zgłosić i Ci powie. Też szłam na samą poradę wtedy ale sama bym sobie nie poradziła.
        • anna36wro Re: koszt porady i wynajęcia adwokata 22.10.13, 15:15
          Ja płaciłam 123 zł za poradę.
    • jusia_77 Re: Adwokat alimenty Wrocław 21.10.13, 16:07
      Ja mogę z czystym sumieniem polecić Kancelarię Adwokacką Katarzyny Kamieniowskiej we Wrocławiu - bardzo dobrze poprowadziła moją sprawę, jestem jej za to bardzo wdzięczna. Naprawdę polecam!
      • kukla65 Re: Adwokat alimenty Wrocław 09.12.13, 20:31
        Mi prowadził sprawę Adwokat Maciej Wojnar.To jest naprawdę bardzo dobry i zaangażowany adwokat. Nie była to wprawdzie sprawa rozwodowa ale sprawa alimentacyjna z byłą żoną już po rozwodzie. Miałem małe szanse na uchylenie alimentów bo była żona była wprawdzie na papierze bardzo chora. Okazało się że udowodnił że to ściema dla sądu i w drugiej instancji wygrał finalnie. Co ważne to jest gość co nie odpuszcza - po prostu jest nie do przejścia i myśli o sprawie klienta - rzecz moim zdaniem rzadko spotykana obecnie u adwokatów patrzących tylko jak spodobać się sądowi na przyszłość, a miałem już taką adwokatkę z ulicy sądowej co tylko sobie pogadywała z sędziną. Podał mi swoją komórkę i mogłem z nim pogadać o sprawie praktycznie zawsze jak coś było.
    • darusia8 Re: Adwokat alimenty Wrocław 10.12.13, 11:23
      moją sprawę prowadził adw. Michał Hajduk polecam, sprawdź sama, ma bardzo dobre opinie w interneciesmile
      • Gość: najt1 Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: 91.90.160.* 06.01.14, 14:09
        namiarów na dobrych adwokatów to szukajcie na tym forum www.forumprawnik.pl
    • Gość: Agnieszka Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.182.19.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.03.14, 11:03
      Ja polecam adw. Sylwię Konieczną. Wcześniej sprawę prowadził mi inny adwokat ale miałam wrażenie, że on nie interesuje się moją sprawą i , że się do niej nie przykłada. Dopiero Pani Mecenas poprowadziła sprawę tak jak trzeba, do tego jest bardzo miła i rzetelna.
    • Gość: klientka Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.14, 12:21
      Mogę polecić adwokata Alicję Skibicką. Widać, że zależy jej na sprawie. A koszt porady można negocjowaćsmile
    • Gość: Marika Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.trzebnica.static.tkt-net.pl 12.03.14, 22:33
      Witaj.
      Mam nadzieję, że Twoje starcie będzie owocne.
      Aby jednak takie było, z własnego doświadczenia staraj się brać adwokata specjalizującego się w tej tematyce. Oczywiście to kosztuje więcej, ale pomnóż sobie nawet te 100 PLN złotych więcej na dziecko przez ileś tam lat... a dobry prawnik, który jest obeznany i skuteczny w sprawach rodzinnych, niekoniecznie musi być 2 razy droższy (choć i to się opłaci jak będzie skutecznie).

Oczywiście każda sprawa jest inna, efekty procesu różne. Ja mogę mówić tylko i wyłącznie o moim "starciu"... Uzyskałam co chciałam, a może nawet więcej niż oczekiwałam przed rozpoczęciem sprawy. Sprawę prowadziła dla mnie mecenas Elżbieta Ćwikła. Śmiało mogę polecić. Aby sprawdzić "chemię" po prostu umów się najpierw na poradę.

powodzenia
      Marika
      • Gość: Katarzyna Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.31.91.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.04.14, 15:20
        Witam,
        zgadzam się z tym, że najpierw trzeba się umówić na poradę do adwokata, któremu chcemy zlecić prowadzenie sprawy aby sprawdzić czy nam odpowiada. Często adwokat, którego polecają znajomi, w naszej sprawie może się już tak nie sprawdzić jak w ich.
        Moją sprawę prowadziła adwokat Sylwia Konieczna i byłam bardzo zadowolona z Pani Mecenas ale najlepiej przekonać się samemu.
      • gi-bs Re: Adwokat alimenty Wrocław 06.01.15, 20:07
        W rozprawie o alimenty oraz sprawach rozwodowych na pewno doskonale się sprawdzi Pani Marta Olejnik-Hejne. Polecam serdecznie!
    • Gość: Magda Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.05.14, 13:49
      Cześć ja osobiście polecam panią mec. Lucynę Filas z Wrocławia gdyż prowadziła sprawę mojej córki. Jest naprawdę kompetentna i nie naciąga na niepotrzebne koszty jak nasz poprzedni mecenas. W dodatku potrafi trafnie przewidywać ruchy strony przeciwnej a uważam że jest to bardzo ważne aby wygrać sprawę.
      Magda
    • Gość: Agnieszka Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.14, 13:00
      moją sprawę rozwodową ( w tym alimenty i kontakty z córką) prowadziła adwokat Edyta Górczyńska z Wrocławia. Wiem , że specjalizuje się w prawie rodzinnym. dostałam namiar od koleżanki, której wcześniej p. mecenas prowadziła sprawę z urzędu i była bardzo zadowolona.
      Szczerze polecam i dziękuję.
    • Gość: Ania27 Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.14, 22:56
      Moją sprawę o rozwód i o ustalenie alimentów prowadziła adwokat Sylwia Konieczna. Jest to osoba, którą szczerze polecam! Pani Mecenas poświęciła mi dużo czasu na rozmowę, odradzała rozwiązania, które pociągały za sobą dodatkowe koszty. Najlepiej umówić się na osobiste spotkanie, nie pamiętam dokładnego adresu i numeru ale wszystkie jej dane są na stronie: www.adwokatkonieczna.pl
      • Gość: Powodka Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.centertel.pl 30.07.14, 19:50
        Polecam Mecenasa Kietlińskiego . Osobiscie tluke sie z mezem w sadzie od 10 lat i mialam juz 3 adwokatow szkoda ze tyle o co walcze juz prawie wydalam na szanownych mecenasow ktorzy. Tylko przekladali mnie jak natretna babe co nienawidzi meza . Dopiero pan Rajmund , adwokat dokladnie mnie wyslucjal i cos sie wyjasnilo w tej beznadziejnej sprawie ! Polecam mily zyczliwy czlowiek wyjatkowo cierpliwy od razu podaje numer 510 456 789
    • Gość: Aneta Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.14, 08:40
      Ja mam dobre doświadczenie z mecenas Alicją Skibicką, pomogła mi, zawsze wysłuchała i nigdy nie czułam jakby moje problemy były błahe lub śmieszne. Poświęciła dla mnie bardzo dużo czasu.
      • Gość: eseraser Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 01:02
        kurcze takie cechy są faktycznie ważne przy odpowiednim podejsciu, tak na prawde adwokat odnosi juz polowe zamierzonego sukcesu smile czy ktoś z Was nie wspominal przypadkiem o Arurze Zbrońcu? macie moze jakis kontakt na niego?
    • Gość: Maria Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.14, 21:54
      Ja polecam adwokat Sylwię Konieczną. Prowadziła mi sprawę o rozwód, w tym o alimenty i władzę rodzicielską nad córeczką. Posiada ogromną wiedzę i doświadczenie w sprawach rodzinnych. Wszystkie jej dane znajdują się na jej stronie internetowej: www.adwokatkonieczna.pl . Najlepiej zadzwonić i umowić się na poradę.
      • 2marzenak Re: Adwokat alimenty Wrocław 27.01.15, 22:14
        Drogie panie, osobiście jestem już po całym procesie. Sprawę prowadził mi adwokat z Wrocławia Marcin Andreasik. Trafiłam do niego też z polecenia. Kwota alimentów, ktorą uzyskałam na dziecko naprawdę mnie zaskoczyła, nie myślałam, że w polskim sądzie zasądzają takie kwoty. Nie ukrywam adwokat dużo ode mnie wymagał (dokumenty, potwierdzenia itp.), ale dzisiaj wiem, że było warto. Uważam, że oprócz wyboru adwokata, istotne jest również przygotowanie do procesu, ale to wszystko dowiadujecie się od adwokata, który prowadzi sprawę. Ja uważam, że mecenas Andreasik, który prowadził moją sprawę naprawde bardzo dobrze wszystko przygotował, również i mnie, co doprowadziła do bardzo korzystnego rozwiązania sprawy. Dlatego jeżeli szukacie kogoś od alimentów, kto poprowadzi wam sprawę to polecam mecenasa Andreasika.
    • Gość: Anna P. Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.30.10.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.15, 21:26
      Witam,
      ja korzystałam z usług Pani Mecenas Sylwii Koniecznej i jestem bardzo zadowolona z jej pracy. Bardzo profesjonalnie i rzetelnie prowadziła sprawę o alimenty na rzecz moich dzieci, a co najważniejsze uzyskała wyrok niezwykle dla mnie korzystny. Ponadto przez cały okres trwania postępowania byłam o wszystkim informowana, naprawdę gorąco ją polecam.
      • darpra49 Re: Adwokat alimenty Wrocław 18.07.15, 08:14
        Ja mogę polecić adwokata Łukasza Buczko. Super się sprawdził do mojej sprawy rozwodowej. Kontakt 505828413
      • Gość: M.M. Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.play-internet.pl 29.11.16, 13:48
        Polecam Panią Sylwię, bardzo mi pomogła, pisząc dobrą opinię mogę odrobinę się odwdzięczyć. Sprawa rodzinna.
    • Gość: Sosia Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.dynamic.mm.pl 19.04.16, 22:29
      Mi do sprawy o alimenty polecono Kamilę Łukowicz i naprawdę jestem zadowolona. Odbyły się 3 sprawy i były i jego wyszczekany adwokat nic nie wskórali. Było tak jak mi powiedziała moja adwokat. Kancelaria jest na Rondzie jeśli się nie przenieśli.
      • nnataliarak Re: Adwokat alimenty Wrocław 23.04.16, 13:37
        Ja z kolei miałam do sprawy Łukasza Buczko. Co prawda o alimenty walczyliśmy w trakcie rozwodu z moim durnym mężem ale się udało bez problemu. I rozwód i alimenty były takie jak chciałam. Polecam. Podaję namiar do tego adw: 505828413
    • Gość: goldensilver Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.rev.cloud.scaleway.com 27.12.16, 20:51
      A kancelaria z Wierzbowej? Na temat rozwodu mozna poczytac na ich stronie, masz tam kilka artykułów dotyczących tez kwestii podziału majątku czy alimentów, ugody dotyczącej sprawowania opieki nad dziećmi itd. Mecenas Podgóski to bardzo dobry prawnik Wrocław, skuteczny i ludzki. Przeprowadzi każdego przez trudne sprawy sądowe.
    • damians1980 Re: Adwokat alimenty Wrocław 25.10.17, 19:49
      Ja do sprawy rodzinnej mogę polecić adwokat Joannę Skwara z Wrocławia. Prowadziła mi rozwód. Dostałem do niej namiary z polecenia, także jest to sprawdzony adwokat. Wywalczyła w rozwodzie to co chciałem. tel 609593400
    • marcinj07 Re: Adwokat alimenty Wrocław 26.04.18, 23:57
      Polecam www.martanowak.pl , moja znajoma, która bardzo profesjonalnie podchodzi do spraw. Nie bierze każdego tematu, aby zbić hajs. Wysłucha, pokaże zagrożenia i szanse i wtedy pozostawia decyzje. Polecam gorąco. Prowadzi też strone ze wsparciem dla osób walczących o alimenty alimentydladziecka.pl
    • wandrew Re: Adwokat alimenty Wrocław 03.08.18, 13:27
      Dobry adwokat to skuteczny adwokat, dla mnie najlepszym adwokatem we Wrocławiu który się sprawdził jest mec. Ewa Wąsowicz. Szczerze polecam www.adwokat-wasowicz.pl
    • anna9 Re: Adwokat alimenty Wrocław 17.01.19, 17:48
      Kancelaria Adwokacka Dr.Dariusza Erwina Kotłowskiego! Bardzo dobrze poprowadziła moją sprawę, jestem jej za to bardzo wdzięczna. Naprawdę polecam!
    • Gość: anna8835 Re: Adwokat alimenty Wrocław IP: *.static.korbank.pl 24.10.19, 12:03
      Moje sprawy rodzinne prowadzi tylko adwokat Joanna Skwara. Sprawdzona, rzetelna, ogromna wiedza i doświadczenie.
      Polecam wszystkim którzy potrzebują dobrego rzetelnego adwokata. Tel. do Pani Mec. 609 593 400
    • malwa86 Re: Adwokat alimenty Wrocław 22.05.21, 15:38
      W moim przypadku sprawę dotyczącą alimentów prowadziła adwokat Karolina Łabędzka. Pomogła mi też w sprawie o ograniczenie władzy rodzicielskiej ojcu. Na prawdę polecam. Znalazłam ją przez bloga www.rozwodokiemprawnika.pl
    • katarzynamereck Re: Adwokat alimenty Wrocław 28.08.24, 13:59
      adwokat Magdalena Chróścielewska to bardzo dobry adwokat, która jako jedyna potrafiła rozwiązać moją sprawę. Z całego serca polecam. Jestem bardzo zadowolona z pana podejścia. Jeszcze raz chcę podziękować Pani za wygraną sprawę smile nawet nie ma Pani pojęcia jak bardzo jestem szczęśliwa smile
      Tu Panią Mecenas zobaczyłam www.skuteczny-adwokat.com/directory/adwokat-magdalena-chroscielewska/
      A tu osobisty nr telefonu to +48 666 609 065
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka