Dodaj do ulubionych

Sylwester samotnej mamy

19.10.15, 15:17
Chcę wyjechać gdzieś z synkiem w okresie sylwestrowym. Najchetniej na caly tydzien, zeby zostać gdzieś na Sylwestra z nim. Myślałam o polskich górach. Ale co trafiam na oferty hoteli, wszystkie w tym okresie nie przyjmuja samotnych rodziców z dziećmi. Wybierajac oferte 2 osoby dorosle + dziecko, wybór jest szeroki. 1 rodzic + 1 dziecko = przykro nam, ale w wybranym terminie nie ma dostepnych pokoi.
Powiem szczerze, ze wkurzylam sie. Samotny rodzic = persona non grata w tym kraju?!?
Dla mnie sprawa jest jasna. Do żadnego z tych hoteli już nie pojade, ani teraz ani w zadnym innym terminie.

Znacie moze jakies fajne miejsce w górach (hotel najchętniej), w którym przyjmują w okresie Sylwestra samotnych rodziców z dziećmi?
Obserwuj wątek
    • danaide Re: Sylwester samotnej mamy 20.10.15, 08:58
      A dzwoniłaś i pytałaś osobiście czy tylko klikałaś w serwisy bookingowe czy jak to się zowie?
      Może więc nie hotel, może pensjonat, coś agro? Polecić nic nie mogę, bo w zasadzie nie bywam w sezonie, zimowym zwłaszczawink
      • ann.k Re: Sylwester samotnej mamy 20.10.15, 09:20
        Szukam czegoś, żeby z basenem było. Bo aquaparki drogo wychodza, a mniejsze obiekty basenow nie maja.
        • berenika80 Re: Sylwester samotnej mamy 23.10.15, 15:18
          Ja jadę do Hotel Marina CLub. na mazurach. dziecko nie płaci, jedynka ma podwójne łóżko. wyszło fajnie cenowo.
    • madmaddie90 Re: Sylwester samotnej mamy 23.10.15, 21:41
      Równie źle jest z dwójka dzieci -od 3 lat mój 7-mio letni aktualnie syn płaci jak dorosły....
      A w Gołębiewskim w Wiśle? Jest bardzo wielki ale są baseny i są dość elastyczni.
    • madmaddie90 Re: Sylwester samotnej mamy 23.10.15, 21:50
      Z tego co widzę w hotelu Wierchomla jest taka opcja 1 os pokój plus dziecko na dostawce. Zobacz sobie. Sprawdzałam 7 dni od 26.12.
      Nb czasami myślę, żeby założyć jakiegoś bloga z poradami dla SM bo czasami na prawdę trudni jest funkcjonować.
    • ann.k Re: Sylwester samotnej mamy 23.10.15, 22:34
      Jeszcze zapomniałam dodać, że musi być z dobrym dojazdem pociągiem lub autobusem. Dużo hoteli jest super, ale dojazd samochodem lub 10 przesiadek i długi spacer z walizką.

Ale w tym roku już sprawa nieaktualna (dla mnie), bo znalazłam fajną ofertę za granicą. Nie w górach, ale nieduże, klimatyczne miasteczko. Akurat na kilka dni, żeby pobyć z dzieckiem i powitać razem Nowy Rok.
      • okruszek100 Re: Sylwester samotnej mamy 23.10.15, 23:01
        hej, jakby któraś z Was chciała pobyć sobie w Puszczy Kampinoskiej - dajcie znać.Można pójść do b. fajnego ( całorocznego) miejsca na konie, połazić po lesie itd.Odległość od W. to ok.50 km, więc nie trzeba się tłuc gdzieś daleko.Na miejscu sauna, tenis stołowy( i kort dla hardcorowcowsmile
        Gdyby ktoś miał ochotę- odezwijcie się.Jeśli ktoś lubi ciszę, naturę las to będzie ok.
        • danaide Re: Sylwester samotnej mamy 25.10.15, 01:26
          Kurczę, okruszek, Ty ciągle tu jeszcze bywasz, a ja ciągle do Kampinosu nie dotarłam... A w jakiś weekend listopadowy też można?
          • okruszek100 Re: Sylwester samotnej mamy 27.10.15, 08:35
            7 listopada w godz. 16-19 robimy Bal Wszystkich Świętych dla Dzieci i Młodzieży/Może wtedy chciałabyś wpaść?Jeśli chodzi o weekendy może tez być 14- 15 list.podaję najbliższe terminy, żeby Cię zmobilizowaćsmileTak blisko- las, cisza przyroda- na co jeszcze czekasz??
            Niedaleko jest nasz Zaklinacz Konismile który prowadzi lekcje jazdy konnej zupełnie inaczej niż gdzie indziej- polecam Go ludziom, którzy pierwszy raz zobaczą konia z bliska i tym, którzy jeżdżą,Rewelacja!
            Zawsze mi się marzyło zrobić Sylwestra dla SM i dzieci- jest taka opcja techniczna.Myślałam, ze to może być fajny pomysł- wyjechać w miarę blisko, ale do miejsca, które jest zupełnie inne niż np.Warszawa, posiedzieć w gronie innych SM, wpakować dzieci do jakiejś sali- niech się bawią i poznająsmileAle ...jakoś tak nie chce mi się agitować....
            A ja? Cóż- zaglądam na SM z ogromnym zawsze sentymentem....Może Cię w końcu namówięsmilesmilesmile
            • Gość: gość i synek Re: Sylwester samotnej mamy IP: *.centertel.pl 28.12.15, 18:50
              gdzie jest to urocze miejsce chętnie zabiorę tam synka w sylwestra
            • danaide Re: Sylwester samotnej mamy 28.12.15, 23:02
              Ja chyba jednak nie potrafię posługiwać się forum... właśnie znalazłam tę odpowiedź!surprised
              Na razie Sylwestra spędzimy chyba w łóżku... drugi raz z rzędu... machnąć na to!
              • jj0909 Re: Sylwester samotnej mamy 03.01.16, 21:33
                Wlasnie wrocilam Dw beskidy w Wisle
                • okruszek100 Re: Sylwester samotnej mamy 12.01.16, 23:02
                  jeśli ktoś chce do Puszczy Kampinoskiej proszę znaleźć Dolinę Słońca na FB. Jeśli będziecie się kontaktować, mówcie, że to z forum SM, będę pamiętać, bo to ja zajmuję się tymi sprawamismileZawsze mi się marzyło zrobić wielkie spotkanie mam i dzieci, połazić po lesie,posiedzieć przy ognisku ale zmęczyłam się namawianiem.Jakby komuś się chciało to mam też wiele fajnych , sprawdzonych propozycji na czas wolny ( konie- lekcje inne niż wszędzie, kajaki- spływ Bzurą,lepienie w glinie, rowery, wyprawy do lasu z leśniczym i jego opowieści, kolejka wąskotorowa w okolicy w sezonie letnim)Przede wszystkim w tym miejscu las jest na wyciagnięcie łapy i do tego dużo przestrzeni.Jeśli jakaś sm się zapali to włażę w tosmilesmile
    • julita165 Re: Sylwester samotnej mamy 15.01.16, 13:12
      Już co prawda po Sylwestrze ale jakby ktos miał taki problem z feriami to polecam apartamenty Czarna Góra w Stroniu Śl. Jadę sama z 4-latkiem na narty i nie było problemu z rezerwacją pokoju 1 dorosły + 1 dziecko. Oczywiście chodzi o cenę za dziecko bo zawsze jest opcja rezerwacji jak dla 2 dorosłych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka