kiti5 19.12.05, 13:44 Mąż chce złożyć sprawę o rozwód.Ponieważ mieszka i jest zameldowany w innym mieście niż ja i dzieci mam pytanie:czy sprawa bądzie w"jego" mieście czy tam gdzie ja mieszkam.Proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amflandia Re: gdzie sprawa? 19.12.05, 13:54 SPrawa będzie w jego sądzie okręgowym. Np całe byłe województwo SKierniewickie,część CIechanowskiego i Łódzkiego jeździ na rozwody ...do Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: gdzie sprawa? 19.12.05, 18:58 Mnie informowano inaczej - sprawa w sądzie odpowiednim dla naszego OSTATNIEGO WSPÓLNEGO miejsca zamieszkania. Mimo iż ja składałam pozew, rozprawy odbywały się w Lublinie, a mieszkałam w Gdańsku, później na Mazurach. Odpowiedz Link Zgłoś
kiti5 Re: gdzie sprawa? 19.12.05, 19:06 A jesli my nigdy nie mieliśmy wspólnego zameldowania? Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: gdzie sprawa? 20.12.05, 11:49 Obawiam się że w jego sądzie okręgowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mulinka Re: gdzie sprawa? 21.12.05, 02:31 nie chodzi o zameldowanie, tylko o wspolne ZAMIESZKANIE skoro jestescie malzenstwem, to chyba gdzies kiedys razem mieszkaliscie? sprawa rozwodowa toczy sie w sadzie okregowym, wlasciwym dla ostatniego wspolnego miejsca zamieszkania malzonkow Odpowiedz Link Zgłoś
kiti5 Re: gdzie sprawa? 21.12.05, 13:21 No właśnie tu jest problem.Tak naprawdę to wspólnie nie mieszkaliśmy.Mąż zawsze mieszkał ze swoimi rodzicami bo najpierw studiował( w mieście teściów) o potem wyjechał za granicę a gdy wrócił to chwytał się różnych prac w swoim mieście.Ja z dziećmi mieszkam około 100 km. od jego miasta.Tu pracuję,tu dzieci chodzą do szkoły.Mąż spędzał z nami weekendy,święta itp.Chciałabym aby sprawa odbyła się u mnie,ale to chyba nie jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mulinka Re: gdzie sprawa? 21.12.05, 14:35 jesli Maz spedzal u Ciebie te weekendy, to upieraj sie, ze to bylo Wasze wspolne miejsce ZAMIESZKANIA, wtedy moze sprawa bedzie sie "u Ciebie" toczyc Zloz pozew w swoim miescie, pierwsza nie moga sie toczyc dwie sprawy o to samo Odpowiedz Link Zgłoś