Dodaj do ulubionych

Spóznione Alimenty i odsetki?????????

08.09.06, 19:24
witam,bardzo prosze o pomoc,mamy zasadzone alimenty w kwocie 250 zl platne do
10 kazdego miesiaca,do tej pory za miesiac sierpien dostalismy 50 zl,jak mam
naliczac odsetki?????
Obserwuj wątek
    • mama_ameleczki Re: Spóznione Alimenty i odsetki????????? 08.09.06, 19:45
      no właśnie co z tymi odsetkami( w praktyce to wogóle sie stosuje czy tylko tak
      jest napisane na papierze). Pewnie to dopiero komornik nalicza jak sie złoży do
      niego sprawe?
      • megan26 Re: Spóznione Alimenty i odsetki????????? 08.09.06, 20:16
        no właśnie ja pare lat temu składałam pismo do komornika wszczął egzekucję za
        niepłacone alimenty ale żadnych odsetek nie naliczył natomiast teraz mam mieć
        płacone do 15 a były mąż przesyła dopiero pod koniec miesiąca może coś od
        tamtego czasu się zmieniło to podejmę kroki by ściągnąć z niego te odsetki
        napewno uzbierało sie mnóstwo kasy pozdrawiam
        • mamatoomaszka Re: Spóznione Alimenty i odsetki????????? 08.09.06, 20:25
          www.bankier.pl/firma/podatki/narzedzia/kal_podatkowy/
          Podaje link do kalkulatora odsetek podatkowych i ustawowych, wg mnie przy
          zaleglych alimentach nalezy obliczac wlasnie odsetki ustawowe, poniewaz mam tak
          napisane w wyroku:"....platne do 10 kazdego miesiaca, a w razie zwloki odsetki
          ustawowe za kazdy dzien poczynajac od............"
          • megan26 Re: Spóznione Alimenty i odsetki????????? 12.09.06, 13:05
            ale słuchajcie czy w takim razie składać pismo do komornika o wszczęcie
            egzekucji i naliczenie odsetek za dni zwłoki bo mój eks myśli że nic mu nie
            zrobią jak miesiąc w miesiąc spóźnia się o 10 do 12 dni ja już mam dość tego
            pozdrawiam
            • kammik Re: Spóznione Alimenty i odsetki????????? 12.09.06, 13:13
              Mozesz zlozyc wniosek o egzekucje - koniecznie z adnotacja o naliczaniu odsetek
              w przypadku zwłoki.
              • megan26 Re: Spóznione Alimenty i odsetki????????? 12.09.06, 13:21
                dziekuje ci bardzo juz wiem co zaraz zrobie napisze podanie do komornika bo ta
                sytuacja trwa juz od 4 lat i mam już dosyć bezkarności byłgo pozdrawiam i
                jeszcze raz dziękuje
    • nenia1 Re: Spóznione Alimenty i odsetki????????? 12.09.06, 13:20
      Jeśli dostałaś 50 zł., to odejmujesz tą kwotę od 250,- zł. - zostaje ci 200 zł.
      Od 200,- zł. na dzień dzisiejszy przysługuje ci odsetek 2,08 czyli coś około
      0,063 za dzień. Kupa kasywink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka