Dodaj do ulubionych

Pytanie do Szymona i Chrisa

09.11.06, 22:38
czesc właśnie jestem w trakcie pisania pozwu o rozwód zaświadczenie o zarobkach juz mam przelewy na konto takie jak na umowie ale
chodzi mi o mojego ex on ma na umowie średnia krajową plus premia ale jego przelewy na konto z firmy sa dużo wieksze niz to co na
umowie właśnie z tą premia pytam bo jestem ciekawa jakie mu firma przedstawi zarobki czy takie jak ma na umowie czy bardziej
wypłate przelaną na konto i jeszcze jedno na dziecko daje mi 250 lub czasami 300 po wielkich kłótniach ja nie chce wiecej tylko
300 a stać go na to ale niewiem jak napisać w pozwie bo napisze 300 a on powie że da 200 i sedzina na tym przystanie wiec co mam
robić poradzciecoś
Obserwuj wątek
    • gosik422 Re: Pytanie do Szymona i Chrisa 10.11.06, 08:39
      Witam!Nie licz na to że przedstawi te wieksze zarobki.Jeżeli ma znajomosci w
      firmie to zalatwi jak najkorzystniejsze dla siebie zaświadczenie!Jeżeli
      napiszesz że chcesz 300 zł to dadząCi 200 bo sąd zawsze urywa,jeżeli wiesz że
      zarabia dużo to napisz więcej np:600zl!Powodzenia Gosia
      • julia.68 Re: Pytanie do Szymona i Chrisa 10.11.06, 10:22
        Zalezy w jakiej firmie pracuje Twój mąż. Jeżeli to duża firma, nie będzie
        ryzykowac wystawiania lewego zaświadczenia. Zależy też w jakiej formie bierze
        te premię, może to być umowa zlecenie,lub inna forma omijająca wysoki ZUS.
        Jeżeli masz jego PIT-y za poprzednie lata możesz ich kopie przedstawic w
        sądzie. Jeżeli nie masz, a zarobki przedstawi zaniżone, możesz wnioskować o
        ustalenie jego dochodu na podstawie PIT-a. Sąd zwraca się w takim wypadku do
        US. Jezeli masz dostęp do wydruków z konta to możesz je przedstawić w sądzie.
        Jeżeli chodzi o wysokość alimentów, to nawet przy zarobkach na poziomie
        średniej krajowej 300 zł jest sumą śmieszną. Takie alimenty sądy zasądzają od
        tzw. bezrobotnych. Przygotuj koszty utrzymania dziecka wg wzoru krążącego po
        forum i wnioskuj o co najmniej 70 procent tych kosztów. Twój wkład, to także
        osobista opieka nad dzieckiem, nie musisz pokrywać kosztów w 50%.
        Niebo gwiaździste nade mną....
        • julka9913 Re: Pytanie do Szymona i Chrisa 10.11.06, 14:28
          Pozew o rozwód juz dałam
          wniosłam o 400 mysle że przynajmniej 300 dostane
          mam go juz serdecznie dośc
          • julia.68 Re: Pytanie do Szymona i Chrisa 10.11.06, 14:59
            Zawsze możesz zmienić pozew w punkcie dotyczącym alimentów. Wyliczenie i tak
            zrób i miej ze sobą na rozprawie w 3 kopiach (dla męża, dla sądu i dla siebie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka